Így írsz bevásárlólistát?
Sokan a bevásárlólistát egy fecni papírra írják, DE ÚGY hogy felsorolásként írják le a megvásárolni valókat. Így gyorsan elfogy a fecni szabad tartománya, főleg hogy egy sorban ilyenek vannak egymás alatt:
sajt,
vaj,
tészta,
hús,
kenyér,
víz,
...stb.
Az emberek nagy része képtelen ezeket vesszővel egymás mellé írni, pedig úgy több is férne a papírra. Miért???
Én az előző vásárláskor kapott blokkokat használom erre a célra, így papírt is spórolok, és az alakja is pont megfelelő ( hosszúkás) ha egymás alá írom a dolgokat.
Sajnos erre csak azok a blokkok alkalmasak, aminek a hátulján nincs vagy csak kevés szöveg van. Mert manapság már mindegyiket telenyomtatják felesleges dolgokkal.
Én is azért írom így, mert sokkal átláthatóbb, ha lehetőségem van rá viszek tollat és kihúzom ami nem kell és látom mi hiányzik még. Bár én vesszőt nem rakok minden szó után.
Én ugyan nem szoktam egy sorba írni ami kb egy helyen van, de én az egymás alá írásnál próbálom az egy fajta dolgokat egymás alá írni, ha szerecsém van kb egy helyen tároják majd az adott nagy áruházban is, mert a szabályok szerint máshogy nem tudják.
Tehát liszt, kr.cukor egymás alá, aztán folytatva hagyma, répa, ilyesmi és így tovább, így ha ott vagyok egy helyen valószínűleg egy sorban lesznek, vagy egy sor különbséggel csak. Ha szerecsém van!
Én is egymás alá írom, ha tudom hogy pl az Interspárba megyek akkor úgy, ahogy kb haladok, tehát a zöldséges részt írom előre, majd a tejtermékek, stb. Pékárut nem szoktam felírni, mert azt úgyis tudom, hogy kell. :)
Ha írás közben eszembe jut pl valami tejtermék, vagy szárazáru, akkor azt beírom valamelyik mellé, de úgy tényleg előfordult már, hogy kihagytam...
Persze ha már ott vagyok, mindig jut eszembe olyan is, amit nem írtam fel, de kell.
Sokszor van olyan eset is, hogy megírom a listát és itthon hagyom. Ilyenkor körbemegyek és nagyjából meg is lesz minden fejből is. :))
Nálam is szokott lenni toll, hogy kihúzzam ami már megvan, de nem mindig kell, mert látom amúgy is.
És tényleg nem mindig igaz az, hogy aki vásárol az ráér, én általában rohanok, azért is jó a lista, hogy ne nézelődjek és gondolkozzak feleslegesen, hanem csak bedobálom a cuccokat és már megyek is. :)
30/N
01-04 21:56
én is így írom, hogy gyorsan haladjak a boltban, ne kelljen össze-visszarohangálnom
és ha sütök, előtte kiszámolom, melyik süti után miket kell elmosogatni, és aszerint választok.
de már hónapok ót nem sütök ... mert nincs tiszta edény :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!