Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Így írsz bevásárlólistát?

Így írsz bevásárlólistát?

Figyelt kérdés

Sokan a bevásárlólistát egy fecni papírra írják, DE ÚGY hogy felsorolásként írják le a megvásárolni valókat. Így gyorsan elfogy a fecni szabad tartománya, főleg hogy egy sorban ilyenek vannak egymás alatt:

sajt,

vaj,

tészta,

hús,

kenyér,

víz,

...stb.

Az emberek nagy része képtelen ezeket vesszővel egymás mellé írni, pedig úgy több is férne a papírra. Miért???

2011. jan. 4. 21:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
91%
Őszintén. Ha megmarad mondjuk egy jegyzettömblap fele, ki tépi le és teszi el? Senki.
2011. jan. 4. 21:29
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Én szoktam egymás mellé is,de akkor hajlamosabb vagyok a felírás ellenére mégis lefelejteni valamit. :)

25/N

2011. jan. 4. 21:29
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Sose szoktam nagy fecnit szakitni.Akkorát szakitok le amennyi dolgot felirtam. Amugy meg egymás alá irom én is mert igy jobban átlátom mi kell.Nem ugy mintha sorba lennének.Mert akkor tuti ki hagyok valamit.Jártam már igy.
2011. jan. 4. 21:38
 4/19 A kérdező kommentje:
A félreértések elkerülése végett: Nem spórolás vagy "takarékosság a papírral" jegyében írtam (ha tudnátok mennyi papír van a közelemben...tonnaszám:) Ez egy emberi szokás amit már másnál is láttam. Miért így alakult ez ki? Az áttekinthetőség választ hagyjuk. Ha az ember vásárol, akkor közbe nézelődik is. Ha nézelődik, akkor ráér, tehát sietség miatt áttekinthetés ugrott.
2011. jan. 4. 21:41
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Én boltban dolgozom. A bevásárlólistát úgy írom,hogy egymás mellé a listán azok kerüljenek amik ugyanott vannak kb.:) Elkezdek egy listát amin egymás alatt szerepel a tej és a liszt,de eszembe jut,hogy kell még ráma meg só akkor a tej mellé bekerül a ráma a liszt mellé a só és így tovább:)Nem papír spórolás miatt teszem ezt hanem így nem kell 4x körbevágtáznom a boltban és semmi sem marad ki.
2011. jan. 4. 21:56
 6/19 A kérdező kommentje:
Utolsónak: 1 ilyen választ vártam! köszönöm. Pontoztalak! (fel)
2011. jan. 4. 22:42
 7/19 anonim válasza:
78%
Igen, épp én is így akartam írni, mint előttem. Nem ismétlem.
2011. jan. 4. 23:03
 8/19 Kriszti83 ***** válasza:
78%
Így írom, mert átláthatóbb, mintha egymás mellé írnám.
2011. jan. 5. 08:45
 9/19 anonim ***** válasza:
85%

a férjem is csoportosít,úgy, hogy kb mit hol talál meg.

pl húspult,csemegepult,macskakaja, sütési kellékek,vegyiáruk és így tovább.

igy nagyjából szétválasztva be is telik egy jegyzettömb

lapja.

2011. jan. 5. 09:01
 10/19 anonim ***** válasza:
78%

Én is egymás alá írom, mert könnyebben áttekinthető, és így biztosan nem marad ki semmi. Aztán lehúzom az oszlopot és legközelebb mellé írok egy újabb oszlopot. Egy A4-es papirt 4 felé hajtok és minden kis téglalapra 2 oszlopot írok. Azért A4-es összehajtogatva, mert a kis jegyzetpapíroknak nincs súlyuk és tartásuk, nem tudom olyan könnyen megfogni kivenni-betenni a zsebembe.

F/22

2011. jan. 5. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!