Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vegán sajt/mozzarella kesu...

Vegán sajt/mozzarella kesu helyett napraforgómaggal?

Figyelt kérdés

Először is kérek mindenkit, akinek a vegánsággal vagy a vegán sajt fogalommal problémája van, ne írjon semmit.


A kérdésem lényege, hogy több vegán sajt receptet találtam, de mindegyikhez kesu vagy más hasonló összetevő kell, ezekre meg allergiás vagyok.

Más receptekben a kesut helyettesítik néha napraforgómaggal, nem tudom, ebben is jó lenne-e, ugyanúgy müködne, mint az eredeti recept?

A hasznos válaszokat előre is köszönöm.



tegnapelőtt 18:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Ki kell próbálni...
tegnap 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Elvileg igazad van, csak azt nem tudom, miért kell egyáltaláb bele a kesu vagy más magféle, a zsírtartalom miatt, vagy más oka is van.

Reméltem, hogy valaki, akinek van tapasztalata, írj valamit a kérdésre.

tegnap 14:41
 3/4 anonim ***** válasza:
46%
Ha allergiás vagy rá, akkor hagyd ki belőle. A kesudiónak semleges, kicsit édeskés íze van, jobban hasonlít a sajt ízére, mint a napraforgómag. Én szeretem a kesudiót, de "sajtot" még soha nem csináltam belőle, süteményekbe szoktam rakni, meg magában eszem néha, nekem jobban bejön, mint a sima dió.
ma 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi.

Sajnos majdnem minden olajos magra negatívan reagálok (pedig nagyon szeretem ezeket), egyelöre a napraforgó az, amit kisebb mennyiségben birok.

ma 08:19

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!