A mozzarella sajt savójával lehet valamit kezdeni, vagy ki kell dobni?
Nemegyszer találkoztam már mozzarella sajttal étteremben, kész salátákban, de még sosem főztem vele.
Most viszont kaptam ajándékba többek között tasakos mozzarellát és nem tudom, a savóját, amiben van, ki kell e dobni, vagy esetleg jó valamibe, felhasználható, mert végül is ehető szerintem, sőt, lehet, hogy egyenesen finomság, csak én nem ismerem a felhasználás módját.
Ha van rá valami ötletetek, akkor megköszönném, ha írnátok párat.
Köszönöm a válaszokat, szóval akkor nem jó semmire.
Majd megkóstolom azért, de köszi a felvilágosítást, akkor nem várok tőle semmit.
7
Sok mindent nyilván nem lehet kezdeni vele.De ha mindenképpen felakarja használni,akkor mondjuk hozzá lehet önteni a leveshez.Aztán annyival kevesebb só kell bele...
Néztem a tasakot, vannak a sajtban vitaminok, D például és gondoltam, talán a levében is van kioldódva ízanyag, vagy értékes tartalom.
Szeretem az ilyesmit, például most sütöttem egyben cseréptálban húst és a pecsenyelevet (amiben volt hagyma is) összeturmixoltam, hogy sima legyen, meg felhúztam paradicsomlével, tejszínnel, meg kevés vajjal kicsit átforraltam, elképesztően finom mártás lett belőle.
Általában az ilyen leveket nem dobom ki, a céklalét például, vagy a halkonzervben ami van, a konzervbab levét is ráöntöm a rántásra.
Én még a tésztalét sem öntöm le, kiismertem mennyi az a vízmennyiség, amit felvesz amelyiket használom és meg sem mosom, de ettől függetlenül nem ragacsos, mert mikor leveszem a tűzről, akkor még hagyom őt-hat percig, majd egy kevés olajjal megkeverem, gyakorlatilag teljesen felszív minden nedvességet és remek az íze. Igaz sosem főzöm túl a tésztát, így van a végén is 'húzása'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!