Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Az édes csalamádé az fermentál...

Az édes csalamádé az fermentált elelmiszer?

Figyelt kérdés

#fermentálás #Csalamádé
nov. 3. 08:56
 1/5 A nagy Levin ***** válasza:
62%
Nem.
nov. 3. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
10%
az
nov. 3. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
88%

Attól függ, mit értesz "édes" csalamádé alatt, ilyet még nem hallottam.

A csalamádé mint savanyúság készülhet ecettel is meg fermentálva is.

Ha a zöldségféléket összeaprítod, beüvegezed és ecetes lével felöntöd, az nem fermentált, ha a zöldségféléket csak megsózod, füszerezed, összenyomkodod és megvárod, mire megerjed - akár tálban, akár üvegekben - mint a savanyú/hordós káposzta, az fermentált.

nov. 3. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
84%

Valószínűleg ecettel készült ha édes, a fermentálást a tejsav baktériumok végzik, amelyek elbontják a cukrot is.

A fermentált élelmiszer kellemesen savanyú ( pl savanyú káposzta kovászos uborka)

A harározottan édes ízvilágot cukorral, esetleg édesítőszerrel és ecettel tudják produkálni.

nov. 3. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg nem fermentált, hanem ecetes-cukros (esetleg fűszeres) felöntőlevet kapott
nov. 4. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!