3/5 anonim válasza:
Attól függ, mit értesz "édes" csalamádé alatt, ilyet még nem hallottam.
A csalamádé mint savanyúság készülhet ecettel is meg fermentálva is.
Ha a zöldségféléket összeaprítod, beüvegezed és ecetes lével felöntöd, az nem fermentált, ha a zöldségféléket csak megsózod, füszerezed, összenyomkodod és megvárod, mire megerjed - akár tálban, akár üvegekben - mint a savanyú/hordós káposzta, az fermentált.
4/5 anonim válasza:
Valószínűleg ecettel készült ha édes, a fermentálást a tejsav baktériumok végzik, amelyek elbontják a cukrot is.
A fermentált élelmiszer kellemesen savanyú ( pl savanyú káposzta kovászos uborka)
A harározottan édes ízvilágot cukorral, esetleg édesítőszerrel és ecettel tudják produkálni.
5/5 anonim válasza:
Valószínűleg nem fermentált, hanem ecetes-cukros (esetleg fűszeres) felöntőlevet kapott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!