A mogyoróvajat miért szokták összekeverni a mogyorókrémmel?
A boltiakhoz nem értek, de a mogyoróvaj szerintem nem azt jelenti, hogy bolti mogyoróvaj.
Miért lenne a mogyoróvaj sós? Ha sót teszel bele, sós, ha édesítőt, édes, ha semmit, akkor semleges, de kissé édeskés, mert akkor 100% mogyoró.
Mogyoróvaj, kókuszvaj, dióvaj, rengeteg ilyesmit csináltam már életemben, s egyik sem volt sós.
A mogyoróvaj amúgy natúran nem is édes, nem is sós. Családban azt mondják, izetlen, szerintem finom.
A mogyorókrém is keszülhet 100% mogyoróból amúgy, de az igaz, hogy ezen a néven adják el azokat is, amiben vagy 10-15% mogyoró van, a többi pálmaolaj meg cukor (mint a nutellában)
Azért azt vegyük már észre, hogy mi két dolgot hívunk mogyorónak pedig a két dolog nagyon nagyon más: földimogyoró illetve az európai mogyoró.
Sós mogyorókrém jellemezően az előbbiből, míg édes, csokoládés jellemzően az utóbbiból készül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!