Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen Fenőacélod van otthon?

Milyen Fenőacélod van otthon?

Figyelt kérdés
okt. 28. 01:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A lapos acél is király, csak hosszú késekhez néha rövid. 20 centis él fölött már jobb egy 30 cm-es acél.

Ha kisebb késekkel dolgoznék, én is ilyet vettem volna! (5-ös voltam)

okt. 29. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 Paczalos István ***** válasza:

Van egy kőkészletem, 200-tól 10000-ig, ez 15-vagy 16 kő, meg a böllérboltban vettem egy Solingen acélt.

Amúgy a késeket ha simán konyhai vágókésként használod, akkor az 1000-es kővel kezdve áthúzod a 6000-ig (3000 felettinél már olajos kövek vannak) és a végén van egy bőrrel felragasztott fenő avval szépen befejezed. Ha van jó precíziós fenőkészleted, akkor a szöget beállítod 15 fokra, és azzal fensz.


Amennyiben halat filézel, vagy papír vékonyra akarsz húst szeletelni, akkor érdemes elmenni a 10000-es kőig a fenéssel.

Ha késsel dolgozol, akkor érdemes minden nap áthúzni a késeket, majd nap közben a görgős fenőszerszámot használni, hogy a felhajlásokat helyre hozza, illetve ha már húz vágáskor a kés, akkor egy jobb acéllal végigmenni rajta.

2 éve vettem ezt a precíziós fenő készletet az Alin, akkor 4ezer körüli volt az ára, az acélnak meg 8500 pénz.

A fenő cucchoz találtam is linket:

[link]

tegnapelőtt 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!