Milyen Fenőacélod van otthon?
A lapos acél is király, csak hosszú késekhez néha rövid. 20 centis él fölött már jobb egy 30 cm-es acél.
Ha kisebb késekkel dolgoznék, én is ilyet vettem volna! (5-ös voltam)
Van egy kőkészletem, 200-tól 10000-ig, ez 15-vagy 16 kő, meg a böllérboltban vettem egy Solingen acélt.
Amúgy a késeket ha simán konyhai vágókésként használod, akkor az 1000-es kővel kezdve áthúzod a 6000-ig (3000 felettinél már olajos kövek vannak) és a végén van egy bőrrel felragasztott fenő avval szépen befejezed. Ha van jó precíziós fenőkészleted, akkor a szöget beállítod 15 fokra, és azzal fensz.
Amennyiben halat filézel, vagy papír vékonyra akarsz húst szeletelni, akkor érdemes elmenni a 10000-es kőig a fenéssel.
Ha késsel dolgozol, akkor érdemes minden nap áthúzni a késeket, majd nap közben a görgős fenőszerszámot használni, hogy a felhajlásokat helyre hozza, illetve ha már húz vágáskor a kés, akkor egy jobb acéllal végigmenni rajta.
2 éve vettem ezt a precíziós fenő készletet az Alin, akkor 4ezer körüli volt az ára, az acélnak meg 8500 pénz.
A fenő cucchoz találtam is linket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!