Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a rántott húst...

Hogyan kell a rántott húst tökéletesen megsütni? Először csak az egyik oldalát készre, majd a másik oldalát, vagy rövid időközönként gyakran forgatva egyik oldaláról a másikra kell megsütni?

Figyelt kérdés

szept. 30. 08:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Anyám készre süti az egyik oldalt, utána a másikat.
szept. 30. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Először fedő alatt kisebb lángon kb 8-10'-ig az egyik oldalát. Aztán fedő nélkül a másik oldalát nagyobb lángon.
szept. 30. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:
100%
Én fedő nélkül a 9 fokozatú elektromos tűzhelyen 7-es fokozaton sütöm végig, először az egyik oldalát, majd a másikat. Amikor már forró az olaj, akkor teszem bele a húsokat.
szept. 30. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
72%

Egyik oldal, aztán a másik.


Legyen forró az olaj, az a cél, hogy a hús viszonylag gyorsan elérje a főzési hőfokot.


A fedő alatt picit puhább lesz, nélküle ropogósabb. Viszont a fedő alatt nem köpköd az olaj.


Ha nagyon félsz attól, hogy nyers marad, vegyél egy konyhai hőmérőt, azzal biztosan tudod hogy kész és nem is kell belevágni a szeletbe. Én is ilyen paranoid voltam a sertéssel meg a csirke hússal, de ez megnyugtatott.


Ha rövid időközönként gyakran forgatva készíted, ki fog száradni, mert nem lesz ideje elérni azt a hőfokot ami átsüti, de elpárolog a nedvesség.


Ráadásul ezzel a sok forgatással jól meg is szívja magát a bunda olajjal, ami gusztustalan is lesz, meg drága is.

szept. 30. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Bő olajban a legjobb! Ha ellepi az olaj, nem kell forgatni, egyenletesen sül.
szept. 30. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
5, Ideális esetben igen, de sokaknak nincs otthon frittõz, meg azért ennyi olaj is drága.
szept. 30. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
#6, nekem sincs. Kisebb méretű, magas falú edényben sütöm
szept. 30. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem kell bő olajban (vagy zsírban, amelyik szimpatikus), de annyiban, hogy "ússzon". Egyik oldalát készre sütöd, aztán megfordítod. Csontos csirkecombbal trükkös, annak jóval több idő kell, mint amíg a bunda jól néz ki, különben nyers marad a csontnál. És annak ugye több zsiradék is kell, mert vastagabb, mint a szeletelt.
szept. 30. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!