Akik szeretitek a zsemlegombócot, mi a legjobb receptetek? Mi a legjobb zsemle-liszt arány, és lehet-e réteslisztből is készíteni? Meg kell-e zsiradékon pirítani a zsemlekockákat hozzá?
Mi vadashoz szoktuk készíteni, nekem ez a (számunkra) tökéletes receptem:
5 db zsemlét felkockázok, sütőben megpirítom
4 tojás, 4 dl tej, 35 dkg liszt, só, bors (ezekből készítek egy nokedlitésztát)
1 fej hagymát 1 csokor petrezselyemmel apróra vágok és olajon megpirítom
Fentieket (zsemle, massza, hagymás-petrezselyem) összekeverem, 10-15 percig állni hagyom, majd gombócokat formálok és sós vízben kifőzöm, miután feljöttek a felszínre 1-2 percig főzöm még.
Serpenyőben kevés olajon átpirítom a kész gombócokat.
Nagyjából úgy készítem, mint a 2-es, csak a zsemlekockákra szórok kevés füszerpaprikát is.
A zsemlekockákat feltétlen pirítsd meg, anélkül elég maszatszerü lesz, pirítva sokkal finomabb.
Tulajdonképpen még soha nem mértem pontosan, galuskatésztát kb annyit keverek be, amennyit galuskának szoktam és annyi pírított zsemlekockát teszel hozzá, ami legalább a fele mennyiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!