Mi a legjobb lecsó arány szerinted?
Figyelt kérdés
Hány darab paprika, hagyma, paradicsom?2024. jún. 25. 19:35
1/9 A kérdező kommentje:
És van-e valami plusz, amivel feldobjátok?
2024. jún. 25. 19:35
2/9 anonim válasza:
Nekem eléggé sajátos az arányom, egyáltalán nem olyan, mint másé, de én így szeretem, kicsit édeskésen, hagyma dominanciával. 3 óriási hagyma, 3/4 kiló paprika, és összesen 1 db nagy paradicsom. 1 pár kolbász. Olaj helyett szalonnával se rossz.
3/9 anonim válasza:
1/3-ad paradicsom, 2/3-ad paprika. Hagyma úgy ránézésre, felkarikázva, nem apróra vágva. A paradicsomot nem hámozom. Feldobva kolbásszal, nem lecsókolbásszal, hiába az a neve, lángolttal. A végén tojást keverek bele, nem az egészbe, csak amennyit épp megeszek. De a lecsó egy kimeríthetetlen téma, ahány ember, annyi lecsó :-)
4/9 anonim válasza:
Ja igen, 3-as voltam, nuku zsír vagy szalonna (bár mindkettőt szeretem), csak olaj!
5/9 anonim válasza:
2 nagy fej hagyma felfőre vágva, 6 db paprika 3-4 paradicsom. Zsíron készítem, csípős kolbászt, virslit is teszek bele karikázva, a végén 1-2 tojást belekeverek. Fűszerek: pirospaprika, csípős pirosarany, só, bors, néhány karika erős paprika.
6/9 anonim válasza:
A paprika-paradicsom arányt nem tudom, mert a lecsóalapot anyámtól szoktam hozni :) Egy Uncle Ben's-es üveg lecsó nekem 2 evés, ahhoz szoktam tenni 1 nagyobb fej lilahagymát, 3 tojást, illetve érzésre kolbászt vagy virslit. Előtte szalonnát sütök, annak a zsírjában készítem a lecsót.
8/9 anonim válasza:
Darabra nem lehet főzni mert nem egyforma.
60-40% paradicsom-paprika , nem szeretem ha túl híg de egyéni ízlés.
9/9 anonim válasza:
Mindig duplázódik.
Pl Ha 500g hagyma 1kg paradicsom és 2kg paprika.
Van mikor natúr eszem, van mikor tojásosan, és van mikor kolbász is kerül bele.
Fűszer: Só, bors, pirospaprika.
Bár sokan nem tesznek bele pirospaprikát mert azt mondják nem pörkölt alap a lecsó.
Én mégis szoktam tenni kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!