Könnyen elkészíthető ebédötletek?
Sziasztok!
Egyetemista leszek és otthonról szeretnék majd kaját vinni. Ötleteim vannak már (pl tésztasaláta, wrap, zabkása és társai), de akárhol keresek mindig csak ilyen sima salátákat dob be / olyanokat amik véleményem szerint nem laktatóak.
Nektek lenne valami ötletetek mit lehetne elvinni ami mondjuk nem romlik meg? Receptek esetleg? Vagy ha nem is recept akkor valami ötlet.
Illetve pl ha sütök húst és hidegen elviszem annak nem lesz baja mondjuk reggel 8-tól délig?
Mármint napközbenre érted, ugye? Hogy reggel viszed magaddal a hűtődből, és délig álljon el hűtés nélkül?
Ha igen, akkor fasírt, sőt, szinte bármi hús szendvicsbe (rántott hús, natúr hús, grillezett, mirelit kisütve stb). Meg bele bármi szósz, sajt, zöldségek.
Nosalty receptes oldalon írd ne, hogy fasírt, ott van sok recept, sütős és serpenyős is.
8-tól délig az ugye 4 óra. Ha nem a tűző napon tartod, hanem bent a táskádban, semmi baja nem lesz a sült húsnak.
A salátát is meg lehet csinálni laktatóra: eszel hozzá pirítóst, zabkekszet, puffasztott rizst. Vannak lehetőségek a szénhidrátra.
Mimdem saláta ami szerinted nem laktaro, tegyél hozzá bukgurt/kuszkuszt/rizst/hajdinát/tésztát
És legyen benne fehérjeforrás pl hus tofu bab
És rögtön laktatóbb lesz
Dehogy fog megromlani. Ha tényleg megeszed délben
Ha mondjuk 3kor akkor esélyes
Ha van jól zárható ételhordód, akkor a szaftosabb, vagy az egytálételeket javaslom.
A paprikás krumpliban, vagy a lecsóban pl nem nagyon van ami megromoljon (mi tojás nélkül esszük a lecsót).
A főzelékek (főleg a krumpli) is elég jól bírják, pörkölttel isteniek fél nap után.
A tészták az elterjedt feltétekkel (bolognai, milánói, stb) is kibírják. Szintén előnyük egyetemistaként, hogy a 1000 féle alappor van hozzájuk, szóval könnyen/gyorsan kész vannak azok is.
A rántott hússal sem lesz semmi baj, ha rendesen átsütöd.
Viszont az összes közül a kedvencem, a grillkolbászok. 5 perc alatt kész, isteni finom, és simán eláll egy teljes napig is akár.
A köretekkel általában nem lesz gond, legfeljebb kicsit megszáradnak.
Ha pl a pennére ráöntöd a ragut, és még rásütsz sütőben, még tovább bírja hűtés nélkül is, bár kicsit szárazabb lesz.
Ha jól átfőzöd a dolgokat, akkor fél nap nem lesz elég nekik, hogy megromoljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!