Vannak hasonlóan egyszerűen elkészíthető finomságok, mint a kókuszgolyó? Vagy a tejbegriz gombóc?
Vannak bögrés süti receptek a neten, itt van egy:
1 kis szelet vaj
1,5 evőkanál tej
1 db tojás
2 evőkanál cukor
2,5-3 evőkanál liszt
Ítlés szerint csokidarabkák
Ezt keverd össze, majd 2 percig mikrózd
“Pohárkrém”
Babapiskota összetörve vagy darált keksz kis cukorral
Fahéjas reszelt alma
tejszínhab
Egy pohárba tálba belerétegezve.
Ha egy kis bonyolítás belefér és ráérek vanília pudingot szoktam még bele rakni.
Alma helyett meg kb rakhatsz bele bármit lekvárt, nutellát, mogyoróvajat túrót🙈 amit találsz.
Zserbó golyó
Darált dió, darált keksz, baracklekvár, összegyúrod kigolyózod, csokiba mártva.
Retró kókuszgolyó
4 darab tojásfehérje,
18 dkg kókuszreszelék,
17 dkg porcukor
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Habzsákba kanalazzuk, vagy kanál, esetleg fagyiadagoló segítségével szép halmokat teszünk a sütőpapírral bélelt tepsire. A kókuszcsókokat 180 fokos légkeveréses sütőben 10-18 perc alatt megsütjük.
Max. 30 perc.
Csöröge:
Nekem egyik gyerekkori kevencem a rántot tejbegríz:kicsit sűrűbb tejbegrízt kiöntőm egy lapra, lehűtöm, kockára vágom, panírozom, kirántom, porcukorral megszórom.
Gyümölcsrizs pohárba: Kissé lazább tejberizs, lehülés után felvert tejszínhabbal összekevetem, gyümölcsvagdalékkal (rétegezve vagy keverve) vadítom, tetejére tejszínhab.
Gyümölcsös rizs: Őzgerincformát kibélelek fóliával, félig öntöm tejberizzsel, erre valamilyen gyümölcs, pl. Őszibarackkonzerv szeletelve (de lehet ananász, körte, ...) rá a vaniliapuding. Hűtés után kiborítom egy vágólapra és szeletekkel tálalom.
Rizsescsoki: 1 porzselatint kis vízben összekeverek, állni hagyom. 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 3 ek holland porkakaó. Addig melegítem egy 3 l-es lábasban, míg elolvad a vaj - nem forralom. Le a tűzről, bele a zselatint, egyneműsítem, bele 80-100 g puffasztott rizs vagy köles, fóliával fesett őzgerincformába kiöntöm, hűtöm. Kiboritás után egészen vékony (2-5 mm) szeletekre vágom.
Tiramisu, epres tiramisu
Citromparfé: [link]
és még sokan mások... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!