Mitől penészedhet be a Római tál?
"utána tettem el, vissza a dobozába és be a szekrénybe"
Így hogy tudna szellözni? Mivel az anyaga megszívja magát vízzel, természetes, ha bepenészedik, ha nem szellözik rendesen.
A penészt meg nem lehet kimosni
Mázas nem tud bepenészedni. Ha marad benne étel, és úgy teszed el, akkor is csak az étel. Nem szív magába semmit. Azt el lehet mosogatni, és ecetes vízzel kiirtani a maradék penészt.
A hagyományos cserépedény (tehát máz nélküli) viszont 100%-ban „penészes” lesz. Valójában nem, nem is kell vele tenni semmit. Használat közben mindegyiknek lesz egy ilyen patinája. Ez teljesen rendben van.
Ha bármit bevetsz ellene, dobhatod ki, mert tönkreteszed vele (beszívódik a vegyszer, por vagy bármi beszáradó eltömíti a pórusokat stb.)
Konkrétan penész volt, a szagán is lehetett érezni. És nem csak kívül a külső, máz nélküli felületen, hanem belül, a mázas felületen is volt penész. De csak tál alsó felén, a felső részen nem. Nedvességet nem kapott, de hőt azt kaphatott, lévén a szekrény alatt van a hűtő.
Ecetes vizet majd megpróbálom, mosogatógépbe nem mertem tenni a tálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!