Mitől lehet? Penészedhet a gipszkarton felett?
Hőszigetelés alá párazáró kell.
Illetve ahol harmatpont alá tud hűlni a szerkezet, ott csapódik ki a para és lesz penész.
Amíg ninca párazáró addig nem hogy penészedni fog, de a drága kőzetgyapot is teljesen tönkremegy.
Nincs más mód, vagy újra csinálod, szakszerűen, vagy a páratartalmat csökkented le drasztikusan.
Vegyél páratartalom mérőt, legyen jól látható helyen, és tartsd mondjuk 50% alatt. Száríthatod szellőztetéssel, párátlanítóval vagy fűtéssel.
Azt a gipszkartonost pedig vágd pofán, megérdemli.
Akkor viszont ez lesz a megoldás, hogy igyekszem a páratartalmat lecsökkenteni. Sajnos most nem megoldott az, hogy kibontsam mert rengeteg idő illetve pénzbe kerülne újra csinálni. Elvileg párátlanítóm az van
Ez a fajta van, azt íjra hogy legfeljebb 20 négyzetméteres szobába, az én szobám 18 négyzetméter. Szerinted ez elég lehet? Szedte a vizet már öntöttem ki belőle.
Én inkább ilyesmit használnék:
De nagyon sok paramétertől függ, úgyhogy lehetetlen így megmondani.
Tényleg szerezz egy páratartalom mérőt, és akkor pontosan fogod látni, hogy mi a helyzet. Érzésre szerintem nem lehet megmondani ezt.
Nem ismerem a házadat, de a számok teljesen reálisnak tűnnek, mert nálam is nagyon hasonló.
21 fok, kb 70%ra megy feel magától itt is.
Szellőztetéssel le tudom vinni 53%ra mostanában.
Próbálgasd, hogyan tudod éjjelre lentebb vinni (olyankor van a leghidegebb, akkor csapódik ki a pára). Lefekvés előtti plusz egy szellőztetéssel vagy fűtéssel stb.
1# vagyok. Az elkészített szigetelésetek és félmunka lehet.
Külső falak szigetelve. De a födém kimaradt. Pedig úgy lenne hőhídmentes, hogy a külső falaket befordítani a födémre és végigszigetelni.
Az hogy belül az álmennyezet szigetelve van, az nem zár sohasem a külső szigetelésre. Így, ez mindig rossz, és hőhidas lesz fenn a belső sarkoknál.
7es vagyok. Én kereszthuzatot csinálok az egész lakásban, naponta kb 5x, alkalmanként 1-2 percig.
Hirtelen hideg lesz, de hamar visszamelegszik.
Ne ess pánikba, ha szellőztetés után visszamegy a páratartalom. Az azért van, mert a vizes párás levegőt kicserélted szárazra, de a bútorokból, falakból elkezd kijönni a bennük levő vízpára.
Azt is ki kell szellőztetni a következő alkalommal.
Egy idő után elfogy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!