Tegnap csirátlanítottam (forróvízzel, sütőben) a befőttes üvegeket. Megmaradt mára pár darab. Úgyan úgy csirátlanítani kell ezeket a mai befőzéshez?
Forró víz nem kell bele
Bőven elég egy perc a mikróban.
Steril annyira ami evekig eltarthato befozeshez kell. Köznyelv..
Kérdező, mi minden üveget használat után elmosunk 65 fokos programon mosogatógépben és megy dobozolva a pincébe. Így vesszük elő nyáorn és rögtön főzzük be. Egyszer volt penészesedés a 20 év alatt, 2 üveg, mindkettoben cukormentes natur lelvar volt
Mi az utóbbi 20 évben úgy 3000-3500 üvegnyi befőttet és zöldséget tartósítottunk. Soha nem csírátlanítottunk semmit. Tisztán tesszük el az üveget, használat előtt még kimossuk (por, egyebek miatt), és ennyi. Nem szoktak elromlani a dolgok.
Most hallok először erről a csírátlanításról.
Egy kimosott üveg garantáltan legfeljebb ezredannyi gombaspórát vagy baktériumot tartalmaz, mint egyetlen szem szilva.
Van befőzőautomatánk, többnyire azt használjuk. Előtte dunsztoltunk. Mindkettő tökéletes módja az üvegek csírátlanításának. Minek kellene külön, amikor utána úgyis végigmegy az üveg is a folyamaton?? Ezt megmagyarázhatná valaki, lepontozás helyett például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!