Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tegnap csirátlanítottam...

Tegnap csirátlanítottam (forróvízzel, sütőben) a befőttes üvegeket. Megmaradt mára pár darab. Úgyan úgy csirátlanítani kell ezeket a mai befőzéshez?

Figyelt kérdés

aug. 8. 11:56
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Igen
aug. 8. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
51%
28 éve főzök be. Mosogatás és ennyi. Soha nem csírátlanítottam, soha, semmi nem ment tönkre.
aug. 8. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én annyit szoktam csinálni, hogy elmosogatom a befőttesüveget, azután mikor már kész a lekvár, bedobom őket (nagyból 3,kicsiből 5-6) a mikróba 2-3 percre.
aug. 8. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Forró víz nem kell bele

Bőven elég egy perc a mikróban.

aug. 8. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
49%
Nem kell. Most steril. Hacsak nemnyúltál hozzá koszos kézzel, teljesen jók lesznek
aug. 8. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
5, steril a fenéket. 😂 A steril teljesen csíramentes. Hacsak nem tartotta spec csomagolásban, már a levegőtől elveszítette a sterilitását.
aug. 8. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Steril annyira ami evekig eltarthato befozeshez kell. Köznyelv..


Kérdező, mi minden üveget használat után elmosunk 65 fokos programon mosogatógépben és megy dobozolva a pincébe. Így vesszük elő nyáorn és rögtön főzzük be. Egyszer volt penészesedés a 20 év alatt, 2 üveg, mindkettoben cukormentes natur lelvar volt

aug. 8. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
59%
7, nincs olyan, hogy steril annyira. Valami vagy steril, vagy nem. Kicsit steril nincs (és nem is kell annak lennie, de ha már a sterilitás a téma, akkor használjátok jól a fogalmat)
aug. 8. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Tisztaság szempontból ugyanolyan a tegnap kisütött üveg tegnap mint ma
aug. 8. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi az utóbbi 20 évben úgy 3000-3500 üvegnyi befőttet és zöldséget tartósítottunk. Soha nem csírátlanítottunk semmit. Tisztán tesszük el az üveget, használat előtt még kimossuk (por, egyebek miatt), és ennyi. Nem szoktak elromlani a dolgok.

Most hallok először erről a csírátlanításról.

Egy kimosott üveg garantáltan legfeljebb ezredannyi gombaspórát vagy baktériumot tartalmaz, mint egyetlen szem szilva.

Van befőzőautomatánk, többnyire azt használjuk. Előtte dunsztoltunk. Mindkettő tökéletes módja az üvegek csírátlanításának. Minek kellene külön, amikor utána úgyis végigmegy az üveg is a folyamaton?? Ezt megmagyarázhatná valaki, lepontozás helyett például.

aug. 9. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!