Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Valaki írna receptet? (többi...

Valaki írna receptet? (többi lent)

Figyelt kérdés
Mivel édes anyám ugyanazokat főzi és már unom (pl. bolognai, sóska, pörkölt) valaki tudna ajánlani olyan receptet, ami jó ebédre, olcsóbb hozzávalókból, de finomra készíthető?
2010. nov. 1. 19:44
 1/9 anonim ***** válasza:

Francia fasírt (kicsit más mint a mi "sima" fasírtunk, szerintem fincsi)

Frankfurti leves

Mustáros-hagymás pulykamellcsíkok >egyszerű és nagyon finom)

Rántott patiszon (csillagtök más néven)

Tejszínes-sajtos gombamártás natúrszelettel, főtt krumplival

Petrezselymes csirkefalatok sajtos bundában

Tejszínes-kapros pulykaragu (lehet más baromfiból is csinálni)

Ha az ételek neveit bemásolod a google-ba, kiadja a recepteket, én is netről néztem ki őket régebben:)

2010. nov. 1. 19:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha a tejszínes sajtos pulykaragu receptje kell, akkor leírom, ezt én "alkottam" valamelyik nap:)
2010. nov. 1. 19:54
 3/9 anonim ***** válasza:
*nem sajtos, kapros:D
2010. nov. 1. 19:54
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! (:

Leírhatod köszi. :)

2010. nov. 1. 20:07
 5/9 anonim ***** válasza:

Még mindig első vagyok:

Tejszínes-kapros (pulyka)ragu

hozzávalók:

1 kg (baromfi) hús

1 liter tejszín

1 közepes fej hagyma

1 csokor friss kapor (lehet szárítottból is csinálni, de ott az arányokat nem tudom, meg szerintem frissből finomabb)

1 gerezd fokhagyma

só, bors, burgonya- vagy kukoricakeményítő

spagetti, vagy penne, vagy krumpli, amivel szeretnétek enni, én tésztát ajánlok mellé

elkészítés:

Olajat forrósítunk, beletesszük az apróra vágott hagymát, majd megfonnyasztjuk. Rá a felkockázott (apróra kockázott) húst, majd pirítsuk meg. Ha megpirult öntsünk rá annyi vizet, hogy épphogy csak ellepje, majd tegyük bele az összenyomott vagy nagyon apróra vágott 1 gerezd fokhagymát, sót, borsot. Ha pulykahússal csináljátok, akkor kb. 30-35-40 percet percet főzni nagy lángon, majd megkóstolni, hogy kellően megfőtt-e már. Ha igen, akkor öntsük rá a tejszínt, és tegyük bele a nagyon apróra vágott kaprot, így főzni kb 10-15 percet.

Ha nagyon híg lett, akkor be kell sűríteni:

1, másfél teáskanálnyi keményítőt kb fél deci (kb 5 evőkanálnyi) vízben egy kis pohárban csomómentesen elkeverni, majd beleönteni az összefőtt ételbe. Ezután meg kell várni amíg egy kicsit felforr (közbe kevergetni), majd kész is van. (Ha lobogásig hagyjátok, akkor lehet hogy összeugrik a keményítő, így erre oda kell figyelni)

Én tésztát szoktam kifőzni hozzá, penne és makaróni is finom vele, de a makarónit én személy szerint jobban szeretem hozzá:)

Ez az adag kb. 2 személynyire jön ki, attól függ mennyit esztek:) (lehet hogy többre)

Ezért ha sokat akartok főzni, akkor mindenből dupla annyit kell venni.

ennyi:)

2010. nov. 1. 20:21
 6/9 anonim ***** válasza:
javítok, elírtam: tehát 1 vagy másfél evőkanálnyi keményítő (nem teáskanálnyi) :)
2010. nov. 1. 20:22
 7/9 A kérdező kommentje:

köszi, majd leadom a kérvényt anyunak. XD

vagy kisérletezzek, és csináljam meg én? lehet felgyújtaná a házat, vagy valami ilyesmi. : DDDD

2010. nov. 1. 20:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Szívesen:)

Én tudom ajánlani, hogy csináld meg te. Én egy borzasztóan béna csaj vagyok a főzésben XD komolyan:D De sikerült:) És tök büszke vagyok magamra:) Pár hónapja próbálkozom, és ez volt a legelső olyan étel ami finomra sikerült, nem égett oda, és nem fűszereztem el:) Szóval tudom ajánlani.

Meg szerintem anyukád is örülne, ha meglepnéd vele (és akkor lehet hogy szívesebben venné a többi receptötletet is)

19/L

2010. nov. 1. 20:40
 9/9 anonim ***** válasza:

[link]

ebben a blogban direkt kezdőknek vannak fent receptek, innen szemezgethetsz ha megpróbálkoznál a konyha művészetével

2010. nov. 9. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!