Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Főtt rizs alá elég csak...

Főtt rizs alá elég csak valamennyit fújni az olajsprayből? Vagy az úgy kevés?

Figyelt kérdés
2024. júl. 20. 21:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én is úgy csinálom.

1rész rizs 2 rész víz.

Ha forr lefedem takarékon.

Ha látom hogy nincs rajta már folyadék és felszívta, akkor elzárom lefedve 15perig.

Addig az esetleges gőzt, folyadékot még magába szívja.

2024. júl. 21. 19:27
 12/13 lewega ***** válasza:
Én úgy csinálom, hogy egy kis olajon megfuttatom a rizst, és utána engedem fel vízzel. Teszek bele sót, borsot, és attól függ, hogy mihez lesz, még apróra vágott petrezselymet is. Majd kis lángon felforralom, és ha nagyjából beszívta a vizet, rakok alá lángelosztót, majd egy pár perc múlva elzárom, és hagyom párolódni. Így sokkal ízletesebb lesz a rizs, mintha simán csak vízben főzöm meg.
júl. 26. 07:59
 13/13 anonim ***** válasza:

Fel lehet futtatni, le lehet pirítani zsíron, olajon, egy kevés vajon - más íze lesz, hiszen benne van a zsiradék, más íze lesz, mert kicsit megpirult.

De meg lehet főzni simán - ahogy írták is - a megfelelő arányban használt vízzel (én legtöbbször így szoktam), fűszerezed, és majdnem olyan jó.

Nem kellene túl párázni!

júl. 26. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!