Főtt rizs alá elég csak valamennyit fújni az olajsprayből? Vagy az úgy kevés?
Figyelt kérdés
2024. júl. 20. 21:11
11/13 anonim válasza:
Én is úgy csinálom.
1rész rizs 2 rész víz.
Ha forr lefedem takarékon.
Ha látom hogy nincs rajta már folyadék és felszívta, akkor elzárom lefedve 15perig.
Addig az esetleges gőzt, folyadékot még magába szívja.
12/13 lewega válasza:
Én úgy csinálom, hogy egy kis olajon megfuttatom a rizst, és utána engedem fel vízzel. Teszek bele sót, borsot, és attól függ, hogy mihez lesz, még apróra vágott petrezselymet is. Majd kis lángon felforralom, és ha nagyjából beszívta a vizet, rakok alá lángelosztót, majd egy pár perc múlva elzárom, és hagyom párolódni. Így sokkal ízletesebb lesz a rizs, mintha simán csak vízben főzöm meg.
13/13 anonim válasza:
Fel lehet futtatni, le lehet pirítani zsíron, olajon, egy kevés vajon - más íze lesz, hiszen benne van a zsiradék, más íze lesz, mert kicsit megpirult.
De meg lehet főzni simán - ahogy írták is - a megfelelő arányban használt vízzel (én legtöbbször így szoktam), fűszerezed, és majdnem olyan jó.
Nem kellene túl párázni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!