P.O.C. kérdése:
Mi a szamóca lekvár főzés titka?
Figyelt kérdés
Sajnos a Dr. Oetker Dzsemfix hátoldalán lévő recept alapján mentem, és nem szilárdult meg. Leves állagú lett. Pedig mikor még kanálpróbát csináltam, akkor jónak tűnt. Szóval szerintem totál kamu, ami ott van. Szerintem nem raknak elég zselésítő anyagot ezekbe a termékekbe. Gondolom most ki kell borítani az üvegekből és újra felforralnom, de utána? Rakjak bele egy pár csomag pektint?máj. 16. 20:39
1/5 anonim válasza:
pektin jó, a legtöbb lekvárba azt teszik.
2/5 anonim válasza:
nekünk mindig működik dzsemfixszel viszont tovább kell főzni. az epernek óriási a víztartalma. én a helyedben néha kavarva bugyogtatnám 2-3 órát
3/5 anonim válasza:
Mi is ezzel csináljuk a lekvárokat és teljesen jó mindig. Szerintem nem főzted elég ideig. Illetve kihűlés után is szilárdabb lesz, nem olyan folyós, mint amikor az üvegbe öntöd.
4/5 A kérdező kommentje:
#3: Mert meddig kell főzni? Te meddig szoktad? 3 percet ír felforrás után. Szerintem volt 5-6 perc is.
máj. 17. 08:52
5/5 anonim válasza:
Tapasztalatom szerint több zselésítő kell hozzá mint a megadott.
Forrald fel újra plusz dzsemesítővel.Egyébként ez még minimalisat sűrűsödik ha kihűl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!