Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bevált spagettirecepteket...

Bevált spagettirecepteket tudtok irni?

Figyelt kérdés

Ami hamar készen van és nem kell hozzá extra dolog.Kipróbáltat szeretnék,tehát ne linkeljetek,ismerem a google-t:)

Esetleg saját ötlet is jöhet,én is szoktam kitalálni,de ujitani szeretnék.

2010. okt. 22. 17:45
 1/8 xXx_CloUd_o.O_xXx ***** válasza:

Mondok egyet :D itthon szoktm magamnak csinálni:D nemtom van-e ilyen kaja:D

naah kevés olajat felforositok:D beleteszem a füstölt szalonát + csikokra vágott sonkát piritom.Utána hozzáadom a gombátezt is megpiritom 1 picit..Só,bor,kakukkfű és felöntöm fözötejszinnel:D ha tul lágy(folyos) lett beleteszek 1 habarást(liszt+tejföl =csomomentesre keverése)hőkiegyenlitéssel(a tejszines szoszbol mersz a habarásba 3 merőkanálnit és elkevered) adjuk hozzá.De h könnyeben akarod 1 kis vizzel keményitőt kikeversz és beleöntöd.Nekem nagon izlik:D báár nekem mondták,h furcsa ízlésem van:D

2010. okt. 22. 18:20
 2/8 xXx_CloUd_o.O_xXx ***** válasza:

ja és a gombát vághatod kockára vagy amilyenre akarod:D

és gondolom ismered a bolognait :D meg a milánoit:D

2010. okt. 22. 18:21
 3/8 A kérdező kommentje:

Persze ismerem...

de ezért is vártam egyedi ötleteket,még ha nem is létezik a kitalált étel:)

2010. okt. 22. 18:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Camembertmártás

Egy fej hagymát kevés vajon megpárolsz üvegesre, egy csomag camembertet héjastól feldarabolsz, kevés tejszinnel együtt a hagymához adod, és kevergetve felolvasztod a sajtot. Sóval (a sajt is sós, ezért óvatosan), borssal füszerezd. Ha szeretitek, egy gerezd finomra vágott fokhagymát is tehetsz bele. Ha sürü lenne, akkor fözötejszinnel - vagy ami még finomabb, kevés fehér borral higitsd.

Spenótmártás

Egy csomag fagyasztott spenótot (kb fél kg) nagyon kevés tejben vagy fözötejszinben kicsit megsózva felfözöl, fokhagymával, borssal füszerezd. Egy tk lisztet meg kevés tejet keverj össze, és habard be vele a mártást.

A tésztára jön elöször a spenót, utána lehet rá sajtot is tenni.

2010. okt. 22. 19:18
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó:)

ki fogom próbálni,spenot van is itthon.

a camambert meg imádom:

2010. okt. 22. 20:19
 6/8 A kérdező kommentje:
Holnap spenotos tészta lesz:)
2010. okt. 23. 19:29
 7/8 anonim válasza:

Bolognai:

A darált húst megsütöm(só+bors) egy mély serpenyőben, hozzáadom a paradicsompürét, néhány gerezd fokhagymát, bazsalikomot, pici cukrot, oregánót.

Lehet így is tenni a tésztára, de mi mindig összesütjük egy tepsiben.

Félig főtt tészta, szósz, sajt, tejföllel és tojással kikeverve.

Hamis carbonara:

Sonkát(40 dkg) pirítasz margarinon vagy vajon, ami van otthon, ha kész, akkor mehet rá kinyomós sajt (3-4 db), majd egy doboz föző tejszín (250 ml). Jöhetnek a fűszerek, bors, bazsalikom, fokhagyma (jó pár gerezd!), oregánó, csak egy kevéske. Majd ezt összerottyantom és főzök hozzá penne tésztát.

A mennyiségek: Én ezt 5 személyre főzöm.

2010. okt. 27. 21:58
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi az ötletet,a kinyomós sajtot nem próbáltam még...de szeretem a tejszines szószokat.

A camamber mártásos isteni lett!!!

2010. okt. 28. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!