Hogyan tudok apro szemū rizst fõzės után leszūrni, ha a szūrõn átmegy? Ės lehūteni, hogy enni is tudjam?
Másik szűrővel, amelyen apróbbak a lukak.
Vagy annyi vízben főzöd föl amennyit a rizs a pihentetés során felszív, és akkor nem kell szűrni.
Mindig megdöbbentm hogy hányan nem tudnak rizst főzni. Meg ezek szerint még otthon sem látták, hogy hogyan kéne.
Egy rész rizs két rész víz minden pirítgatós bohóckodás nélkül teljesen jól szokott működni átlagos rizsfajtákkal. Simán hideg vízben felteszed, mikor felforr, onnantól 8-10 percig csesztetés nélkül, alacsony hőfokon főzöd, aztán lehúzod és még 5 percig nem piszkálod, hogy tudjon gőzölődni. Ha le kell szűrni a végén a vizet, akkor kuka és újra, az emberi fogyasztásra nem alkalmas.
Rizst sosem kell szürni. Egy bögre rizst tegyél a lábosba. Önts rá 2 öbgre vizet. Sózs meg. Forrald fel majd ha forr, vedd takarék lángra és fedd le. Vigyáz hogy ne fusson ki (én a fedőt picit elcsúsztatva szoktam a lábasra tenni hogy biztosan ne fusson ki a víz). Kb 15 perc alatt a rizs felszívja az összes vizet és kész is. Eheted.
A bögre lehet bármi, akár egy kisebb pohár is ha nem szeretnél olyan sok rizst. Egy pohár rizs, 2 pohár víz. Lehet bármi. Az a lényeg hogy űrtartalomra kétszer annyi víz kell.
Itt van kicsit részletesen leírva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!