Milyen serpenyőt válasszak?
#3 Egyetemista vagyok :D
Hát, a szobához tartozó kicsi konyhában (nem tom milyen) főzőlap van, a közös konyhában meg elektromos tűzhely.
Lévén menza nincs, néha meg szeretnék olyan főtt ételt enni, amit nem kva drágán vettem valahonnan, jó lenne, ha a mikrónál komolyabb főzési kompetenciáim lennének. :D (a közös vízforralót inkább skippelem, amilyen állapotban hagyják, sajátot meg nem lehet bevinni)
Én egy nagy cast iron kondért vennék, 5+ litereset, fedéllel, amin nincs semmi fa vagy mûanyag rész.
Ebben megcsinálsz kb bármit.
Mūködik mint fazék, mint serpenyõ, lehet benne levest, stir fryt, olajban sütött cuccokat pl tükörtojást, pörkölt jellegû egytálételeket.
Mivel nincs rajta mûanyag, a sütõbe is berakhatod, és mūködik pl rakottkrumplihoz, sültekhez, sõt még kenyeret is lehet benne...
Egy ilyen ráadásul évtizedeken át elkísér, a miénk amit huszonévesen vettünk, a harmincas éveink közepén még vígan elvan.
Ilyesmire gondolok:
A hátránya annyi, hogy nehéz szegény, de ez se vészes.
Ami azt illeti van egy 4,5 literes lábasom:)
Csak nem hiszem, hogy praktikus lenne ha mondjuk palacsintát akarnék sütni, vagy bármi laposat, amit meg kell fordítani 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!