Miért lett buborékos a cékla savanyúság teteje?
Most főztem először cékla savanyúságot télire. Internetes recept alapján. Megfőztem a főzőlevet, raktam bele kis tartósítószert, majd ráöntöttem az üvegekbe karikázott főtt céklára. Elkezdett habos lenni a teteje. Miért van ez?
Megijedtem és átmostam a céklát és az üvegeket is, majd csináltam új levet rá, ez már hidegen tartósítószerrel. Kicsit elegyengettem, hogy ne legyen a cékla szeletek között levegőbuborék és leszedtem a tetejéről néhány buborékot. Eláll így? Javítanom kellene rajta? Ha igen, akkor hogyan?
Megerjedt.
Az üveget és a fedelét hogyan fertőtlenítetted? Amikor az üvegbe töltötted/raktad a hozzávalókat minden forró volt?
Valamiért tényleg megromlott.
Csírátlanítva volt az üveg?
Meg is kóstoltad?
Az üvegekkel szerintem nem volt baj. Lekvárt sokszor tettem el az elmúlt pár évben, meg néhányszor kompótot is. Eddig sosem volt baj az üvegekkel. Savanyúsággal most próbálkoztam először.
Tudom, hogy egész évben kapható a cékla, de nem szeretnék vásárolni. Veteményes kertecskémben ültettem céklát és nagyon szép termés lett szerencsére, ezért szerettem volna télire eltenni.
A cékla már nem volt teljesen forró, csak langyos. Felébredt a kicsi lány és nem tudtam egyből folytatni. Ezzel lehetett a baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!