Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Télire eltett savanyúságot...

Télire eltett savanyúságot időben van ilyenkor felfordítani?

Figyelt kérdés

Most olvastam, hogy eltevéskor jobb a még forró lekvárt, lecsót, savanyúságot felfordítani, hogy a tetejéről a levegő kiszoruljon.

Ha főzés után nem fordítottuk fel, kovászos uborkát télire, akkor ilyenkor már késő vagy nem?



#eltett savanyúság #tetejére fordítás #kovászos uborka tavasszal
2023. márc. 15. 01:10
 1/5 anonim ***** válasza:
95%

A savanyúságot, kovászos uborkát hidegen rakod be, ezért nincs értelme forgatgatni.

A lekvárt, befőttet és lecsót viszont érdemes 20 percig fejjel lefelé tárolni miután megtöltötted az üveget és rátekerted a kupakot AZONNAL, amig forró, mivel így fertőtleníted a kupakot és ezáltal tartósítod. Ha már kihűlt ennek nincs jelentősége.

2023. márc. 15. 01:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm
2023. márc. 15. 02:23
 3/5 anonim ***** válasza:
91%
Nem kell forgatni csak amit dunsztolsz.
2023. márc. 15. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 NTBS ***** válasza:
71%
Annak már mindegy.
2023. márc. 15. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
kösz
2023. márc. 15. 13:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!