Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Görögdinnyéből készített...

Görögdinnyéből készített savanyúsághoz milyen dinnye kell?

Figyelt kérdés
Teljesen éretlen? félig érett? vagy teljesen érett?

#savanyúság #befőzés #dinnye savanyítás
2023. aug. 1. 15:48
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Kicsi - max. 10-15 mc-es - éretlen görögdinnye
2023. aug. 1. 15:51
 2/5 anonim ***** válasza:
83%
Kisebb paradicsom méretű, olyan 4-5 cm-es a jó. Külföldi oldalon láttam olyant, ahol az érett dinnyéből főznek valami levet, és úgy teszik el, mint mi a paradicsomot. Milyen lehet, nem tudom. Nekem az a 10-15 cm eléggé nagynak hat.
2023. aug. 1. 15:56
 3/5 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk a bedobálós savanyúságban megcsinálják a 15 cm körülit is savanyúnak, aminek már a belseje is kicsi rózsaszín... csak még nyersen felvágják 4-be.

Én ezt nem annyira szeretem, mert a belseje megpuhul, kicsit olyan folyós lesz... de van, aki megeszi, nagyanyámnak pont ez volt a kedvence.

Legjobb a max. 8-10 centis, mi akkor szoktuk csinálni, amikor már semmi remény arra, hogy ezek beérjenek, vagy ha túl sok van a tövön, akkor a kisebbekből.

2023. aug. 1. 16:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Mint a nagyobb paradicsomok kb.
2023. aug. 2. 08:28
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Második vagyok. Eddig nem ismertem csak az apró kis zöld dinnyécskéket, de a kérdés miatt rákerestem. Látom, van olyan is, ami nagyobb méretűből vágott szeletkékből áll. Ehhez félig érett kell.
2023. aug. 2. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!