Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ki tiltotta meg a görögdinnye...

Raattila kérdése:

Ki tiltotta meg a görögdinnye lékelését és miért?

Figyelt kérdés

#dinnye lékelés
2021. aug. 16. 21:39
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
amig lékelték addig, mindig finom dinnyét vittem haza. Most 4-5böl csak 1 az igazi dinnye!
2021. aug. 16. 21:43
 2/11 anonim ***** válasza:
96%
Higiéniai okok
2021. aug. 16. 21:49
 3/11 anonim ***** válasza:
96%

Azért tiltották meg, mert nem higiénikus és ezáltal nem egészséges.

Otthon amikor felvágod, feltételezhető, hogy tiszta kést használsz (ha nem, az már a te gondod lesz), ellenben a standon a szutykos héjról viszik a mocskot egyikről a másik belsejébe.

Hogy ki tiltotta meg nem tudom, de kultúrhelyeken már előttünk kitalálták.

2021. aug. 16. 21:49
 4/11 anonim ***** válasza:
95%
Amúgy nem tiltották be, csak külön engedély kell rá, hogy felszelhesd a dinnyét, ami kb a vendéglátóhelyekkel egyenértékű feltételekkel bír (több szakaszos mosogató, stb)
2021. aug. 16. 22:09
 5/11 anonim ***** válasza:
94%
Én nem tudom ki találta ki, de szerintem ez a normális, hogy a dinnyet nem egy olyan lyukkal viszed haza, ahonnan kicsorog a leve, plusz valaki már esetleg már egyszer megkostolta. 😂
2021. aug. 16. 22:20
 6/11 anonim ***** válasza:
94%
A fogyasztóknak közvetlen értékesített termékek esetében az általános higiéniai feltételeket be kell tartani. A görögdinnye értékesítése során a lékelés, illetve darabolás, szeletelés csak abban az esetben végezhető, ha rendelkezésre áll olyan eszköz, vagy egyszerű berendezés (pl. csappal ellátott tartály), amely ivóvíz minőségű víz biztosításával alkalmas a vágó eszközök valamint a dinnye felületének tisztántartására. Mindemellett szükséges a megfelelő csomagolás (fólia) a darabolt termék lefedésére. A lékelt, de meg nem vásárolt dinnye ismételten nem hozható forgalomba.
2021. aug. 16. 23:01
 7/11 anonim ***** válasza:
89%

" A lékelt, de meg nem vásárolt dinnye ismételten nem hozható forgalomba."

Mondjuk ez eleve logikus. Ha meglékelik nekem, és finom, akkor megveszem. Ha a lékelésnél kiderül, hogy a dinnye buggyant sz@r, akkor azt nem csak én, de más se veszi meg.

Igen, ez az eladónak bukta. De ez egy garancia is volt egyben, hogy aki kifogás nélkül lékel, az nem árul sz@r dinnyét.

2021. aug. 16. 23:29
 8/11 anonim válasza:
84%
nem kell azt lékelni. hívd oda apádat, ráver kettőt piszkosul és egyből megmondja hány óra van délben. ez az apáknál valamilyen szuperképesség.
2021. aug. 16. 23:44
 9/11 anonim ***** válasza:
78%
Mert egyesek azzal szórakoztak ,hogy 5dinnyét is meglékeltettek és egyet se vettek meg.
2021. aug. 17. 09:10
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

:)

Én szuperképességű apa vagyok, de a paskolásból csak arra lehet következtetni, hogy mennyire lédús - azaz nem töppedt - a dinnye, hogy mennyire “kong” vissza. Sajnos ettől még lehet tök, az édességére nem ad választ.:(

2021. aug. 17. 09:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!