Egy pici csipetnyi őrölt Bourbon vanília és egy csepp vanília aroma jó és finomabb alternatíva a cukor helyett egy csésze kávéba?
"Egy pici csipetnyi őrölt Bourbon vanília..."
Az mi akar lenni? A Bourbon a vanilia egy típusa, azt örülni nem szokták, a rúd kikapart magját lehet felhasználni. Önmagában a magok igencsak intenziv ízt adnak, emellé nem tudom minek az aroma is. A cukrot nem helyettesiti egyik sem
A kávé a vanília vagy a cukor ízét imádod?
Ha a kávé a fontos, akkor minőségi babkávét vegyél és jó minőségű pumpás kávéfőzőt használj, ami legalább 15 bar nyomáson dolgozik.
A Bourbon-vanília drága fűszer, Vanilla tahitiensishez képest kevésbé édeskés. A cukor édességét nem helyettesíti.
Ha a Bourbon-vaníliás cukorra gondolsz, az ugyan nem etilvanillin, de igen kis mennyiségben van benne vanília, de kivonat és aroma a fő ízesítő benne.
A cukrot csak a műcukrok helyettesítik, jól-rosszul, mert mindnek marad egy utóíze.
Az egyéb ízekkel (vanília, fahéj, kakaó, néhány csepp rum/aroma, stb.) meg úgy kísérletezhetsz, ahogy akarsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!