Ebéd 1000Ft-ból. Ötletek? (bőv. Lennt. )
A párommal abba a helyzetben vagyunk, hogy bár jól keresünk, de lakásra gyűjtünk, így minden Ft-t meg kell fogni. Tudhatjuk, hogy az ételen rengeteget lehet spórolni. Írnátok tippeket? Valahogy így képzelem el:
Pl:
Tesco 2x250g fagyasztott borsó 500Ft.
Tesco 1 kg rizs 300Ft.
Étel: Rizi-bizi.
Vagy + Tejföl 200Ft
Étel: Rakott zöldborsó másképp.
Paprikás krumpli, nem tudom a pontos árakat, de ha kevés pénzből akarok sokat főzni, nálam mindig ez a nyerő.
1500-ből simán kihozok 5 napi mennyiséget (nyilván nem Gyulai lángolt kolbásszal, csak csupa olcsósággal).
Tételesen nem írom le, ha nem baj, de keresd a krumplis recepteket. Azok a legolcsóbbak. Rakott krumpli, paprikás krumpli, stb.
Emellett a főzelékek nagyon olcsók, negyed kiló borsóból készült főzelékkel ketten jóllaktok és feltéttel együtt kijön 500 Ft-ból. És még egészséges is.
Valamint guglizz rá az "olcsó receptek", "olcsó ételek" kifejezésre, rengeteg ilyen recept van a neten!
Olcsóbban tudtok kijönni, ha megtervezitek a menüt 1-2 hétre, és ahhoz vásároltok be egyszerre. Írj listát és ragaszkodj hozzá. Megnézheted a szórólapokat is, ha jó akciók vannak, akkor ott érdemes nagyobb tételt vásárolni. pl. amikor 500 Ft körül van a csirkecomb. Venni 3 kilót, levesbe, sütni, pörköltnek, rizses húsnak kiváló.
Sajnos, ilyen tojás árak mellett nem a legolcsóbb kaja a rakott krumpli sem (pedig a kedvencem). De azért a rakott és tészta ételek kiadósak, olcsóak, finomak.
A boltok saját márkás termékei sokkal olcsóbbak, pl. én a Profi-val nagyon meg vagyok elégedve ilyen szempontból.
Köszönöm a tippeket. :)
Rá Google-ztam. :) A linkekért is, a külön leírást és a receptekért is ezer hála.
A rakott krumplit én is imádom, bár én nem eszek húst, így nem is teszek bele, szóval kategorizálhatom az olcsó ételek közé. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!