Milyen gyorsan elkeszitheto ételeket tudtok nyaralásra?
Könnyen, gyorsan, kevés alapanyagból elkészíthető pl. a milánói/bolognai/paradicsomos-tonhalas spagetti, chilis bab. (De ezekhez is azért be kell szaladni ottani boltba, én nem vinnék nyaralni pl. darált húst:-) Ha étteremben esztek úgyis „rendes” ételt, nem strandkajákat, akkor lehet mirelitekben is gondolkodni, azokat kisütni, ha van sütő, mirelit pizza. Rántotta, tükörtojás. Reggelire szerintem bőven elég egy péksütemény, vagy aki szereti, müzli, zabkása.
Off, de a többiekkel egyetértek, nem vágom én se, mert kell mindenáron egy nap kétszer meleg ételt enni…
3-as: Én lecsónak biztos nem állnék neki nyaraláson, vagdosni kell csomót, túl macerás.
Ha már nyaralunk akkor vacsorára mondjuk grilleznénk, mert az egyben tök jó program is.
De pl nyaralás alatt nálunk az ebéd a főtt étel, általában a legegyszerűbb: gluténmentes tészta - bármivel :D, vacsorára pedig ilyen-olyan salátát eszünk, mert az pikkpakk készen van, és variábilis.
Vagy ha meleget kívánunk, akkor sütök virslit, vagy készítek omlettet. Tekintve, hogy van egy értelmes ebédünk, nem szeretnék este komolyabban főzőcskézni.
Grillezni valót vinnék, zöldségekkel.
Fűszeres gyümölcskompóthoz egy kis cukrot meg fűszereket. Azt ilyenor nagy kondérral főzünk és behűtjük, rájár a család, két három napig tart ki legfeljebb.
Ha kisgyerek van, egy pár deci grízt, tejbegríznek.
Magunknak egy kis kávét, ha a reggeli még indulás előtt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!