Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen gyorsan elkeszitheto...

Milyen gyorsan elkeszitheto ételeket tudtok nyaralásra?

Figyelt kérdés
8 napra megyünk apartmanba, az ebédet étteremben, a reggelit és a vacsit viszont a szálláson oldanánk meg. Milyen gyorsan elkeszitheto vacsi ötleteitek vannak, amikhez a száraz hozzávalókat (tészta, szószok stb), el tudnánk vinni? (spagetti alap, addig én is eljutottam 😅). Illetve a helyi halpiac alapanyagai is tervben vannak. De jól jönne néhány ötlet 🤗
2023. jún. 15. 19:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%
Sütögetni is más és órákat lenni egy apartmanba a pihenés mellett csak főzőcskével az is más. Nem rosszat akartunk és nem támadás volt, csak ember nem érti mi értelme, nyaralni ha közbe órákig főzögetel. De a fél óra is sok. Ha meg nem tudsz egy túrós tésztát össze önteni az tényleg a te dolgod. Mert azt is megtudod venni és megcsinálni hűtő mellett és még gyors is ha ennyire muszáj vagy hideg kaják.
2023. jún. 15. 20:51
 12/19 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező, nem lehetsz egy észlény, a stílusod is utálatos, és bár nem ezt kérdezted, de én sem értem, hogy mi a náthás 3,14csáèrt kell napi kétszer főtt ételt zabálni. Nem csak nyaraláskor, amúgy sem.
2023. jún. 15. 22:04
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Könnyen, gyorsan, kevés alapanyagból elkészíthető pl. a milánói/bolognai/paradicsomos-tonhalas spagetti, chilis bab. (De ezekhez is azért be kell szaladni ottani boltba, én nem vinnék nyaralni pl. darált húst:-) Ha étteremben esztek úgyis „rendes” ételt, nem strandkajákat, akkor lehet mirelitekben is gondolkodni, azokat kisütni, ha van sütő, mirelit pizza. Rántotta, tükörtojás. Reggelire szerintem bőven elég egy péksütemény, vagy aki szereti, müzli, zabkása.

Off, de a többiekkel egyetértek, nem vágom én se, mert kell mindenáron egy nap kétszer meleg ételt enni…

3-as: Én lecsónak biztos nem állnék neki nyaraláson, vagdosni kell csomót, túl macerás.

2023. jún. 16. 11:30
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha már nyaralunk akkor vacsorára mondjuk grilleznénk, mert az egyben tök jó program is.

De pl nyaralás alatt nálunk az ebéd a főtt étel, általában a legegyszerűbb: gluténmentes tészta - bármivel :D, vacsorára pedig ilyen-olyan salátát eszünk, mert az pikkpakk készen van, és variábilis.

Vagy ha meleget kívánunk, akkor sütök virslit, vagy készítek omlettet. Tekintve, hogy van egy értelmes ebédünk, nem szeretnék este komolyabban főzőcskézni.

2023. jún. 16. 11:46
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi is járunk nyaralni, de amit megvettük gyümölcsök, joghurtok. Azt se ettünk meg mind, mindet utolsó napra kellett valahogy be tolni magunkban. Mert am szinte "otthon" sem voltunk jarkaltunk természetet néztünk, más programokat csináltunk, szuvenírt kerestünk és vettünk, vagy kilátóba mentünk. Nagyon unalmasnak kell lennie a nyaralásnak ha erre van igény.
2023. jún. 16. 12:49
 16/19 anonim ***** válasza:

Grillezni valót vinnék, zöldségekkel.

Fűszeres gyümölcskompóthoz egy kis cukrot meg fűszereket. Azt ilyenor nagy kondérral főzünk és behűtjük, rájár a család, két három napig tart ki legfeljebb.

Ha kisgyerek van, egy pár deci grízt, tejbegríznek.

Magunknak egy kis kávét, ha a reggeli még indulás előtt van.

2023. jún. 16. 13:16
 17/19 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy már írták, de ha apróbb dolgokat tudtok venni boltban, vagy tudtok tejtermékeket vinni hűtőtáskában, jégakkuval, akkor sajtos-tejfölös tészta. Hűtés nélkül pestós (zöld pestóhoz lehet rakni tonhal konzervet).
2023. jún. 16. 14:31
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Paprikás krumpli, lecsó, tésztaételek. Ha lesz sütő, akkor a tepsibe egy csomó zöldség rá a helyi hal fokhagymával , zöldfűszerrel. Nekem ez utóbbi tetszene, nem kell fölötte állni.
2023. jún. 17. 07:01
 19/19 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mi a cél. Ha olyan étel amivel minél kevesebbet kell foglalkozni, akkor félkész ételeket vinnék. Fagyasztott/hűtött lasagne, pizza, tésztaételek, rántotta, szalámi, kenyér, konzervek, instant tészták, zabkásák, stb. Ezek nem nyújtanak valami nagy gasztronómiai élvezetet, de nagyon egyszerűek. Ha nap közben esztek rendes ételt, akkor egy hetet ki lehet bírni ilyesmiken. Mindenképpen olyan ételeket javasolnék, amiket haza is tudtok hozni és itthon megenni, ha ott mégsem fogyna el. Ha nincs sok tapasztalatod a nyaralás alatti főzéssel, valószínűleg túl fogod becsülni az étel mennyiségét. Bolt szinte mindenhol van, hacsak nem vadkempingezni terveztek. Még mindig jobb ott vásárolni 1-2 dolgot, mint hazafelé kidobni egy rakás ételt. Ne izguld túl. A sarki gyrososhoz vagy a helyi kisboltba bármikor le tudtok szaladni, tehát nem életbevágó tragédia ha elfogy a konzerv löncshús és a tubusos pizzakrém.
2023. jún. 18. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!