P.O.C. kérdése:
Mi a savanyú bundában töltött káposzta titka?
Figyelt kérdés
Nekem mindig nagyon kemény lesz a káposzta, mikor már a töltelék teljesen puha. A kanál is alig vágja és rágós. Előre csomagolt egész savanyú káposztát szoktam venni ha ez számít.2023. jún. 4. 12:40
1/7 anonim válasza:
Mennyi ideig főzöd? Egy óra főzés után már nem lehet kemény. A vastag ereiből le kell vágni vékonyra. Mindenesetre nem a kanál a vágásra használandó evőeszköz.
2/7 A kérdező kommentje:
Én mindig is kanállal ettem a töltött káposztát, így szoktam meg. Azzal esik jól, de szerintem nem vagyok egyedül vele. Édeskáposztánál amúgy nincs ilyen, ott mindig puhára fő a bunda.
2023. jún. 4. 13:26
3/7 anonim válasza:
Hát vágd fel éles késsel, és utána kanalazd. A savanyítás nem keményíti meg a káposztát. Vagy töltsd édesbe, és mellé legyen az apró savanyú. A szabolcsi nagyanyám úgy szokta.
4/7 anonim válasza:
Milyen hús-rizs arányban csinálod a tölteléket?
Illetve, ami fontos: ne töltsd túl. legyen helye a levélben a rizsnek sok levet felvenni. Ne legyen szorosan becsomagolva.
5/7 anonim válasza:
Vagy csinálj a töltelékből gombócokat és aprókáposztával főzd össze.
6/7 anonim válasza:
Mindig édes káposztába töltöm - abból is a laza szerkezetű LAPOS káposztát veszem, annak finom vékony levelei vannak - és savanyú aprókáposzta közé teszem. Mire megfő, meg nem mondod, hogy édes káposzta van a tölteléken.
Ahogy a 3-as szabolcsi nagyija és az én szabolcsi anyósom is csinálja.
7/7 anonim válasza:
#4, #5
Nem a töltelékkel van gondja, hanem a burkolásra vett káposztalevéllel!
A tölteléke puha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!