Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Baj lehet abból ha kenyérpirít...

Baj lehet abból ha kenyérpirító nyílás környékét, tetejét mosógatószeresszivaccsal tisztítjuk meg?

Figyelt kérdés

Nem én tisztítottam, es pont olvastam,hogy mosógatószerrel rohadt óvatosan kell a piritó lyukai körűl ahol a fütőszálak vannak.

Most nem tudhatom biztosan került a mosógatószer maradvány megszáradva a piritó köryezetbe ...

Mégha a fűtőszálak el is égetik a szert attól meg ott maradhat nem, ez a vegyszer?

Tisztitótt már valaki a pirító nyílás körényékét mosógatószer szivaccsal? Tehát nem a fütőszálakat max a nyílást körbetörülve..

Nem lett bajotok utána?

Megnyugatatáskép írjatok.

2023. máj. 4. 17:12
 1/4 anonim ***** válasza:
71%

Ha a fűtőszálra kerül a mosogatószer, akkor izzításkor elpárolog, ami belejuthat a kenyérbe (re?), ezt nem tudom, hogy mennyire veszélyes (biztos nem annyira rettentő veszélyes, mert étkészleteket tisztítunk vele...)

Érintésvédelmi szempontból meg ha befolyik és ez a vegyszeres vizes oldat a fázist testeli akkor rázhat. Ha van fi-relé a házon és földelt a pirító akkor valszeg hamarabb leold ilyenkor, de érdemesebb nem bízni ezekben, akkor nem lesz baj :)

Amúgy meg a csapvíz nem teljesen nem vezeti az áramot, a benne oldott ásványok miatt fog minimálisan vezetni.

2023. máj. 4. 17:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A felületet meg szerintem nem fogja megmarni, mert az edények fém részén is ott maradthat mosogatás után...
2023. máj. 4. 17:44
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Veszélyes dolog ez a takarításmánia.
2023. máj. 4. 21:13
 4/4 A kérdező kommentje:
A lènyeg, hogy a megszaradt vegyszer ha bejutott a kenyerpirító belsejébe és rászaradt, hozzáér mindíg a kenyérszelet akkor ez mérgező e rámnézve?
2023. máj. 5. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!