Kenyérpirítót, de milyet?
Valami ezer éves, örökölt kenyérpirítónk van.
Ami szempont lenne:
- széles nyílás, hogy egy fél zsemle is beleférjen
- ne kelljen külön kikotorni a pirítóst, emelje ki picit a nyílás fölé
- egyenletesen pirítson
- legyen morzsatálca, hogy egyszerűbb legyen tisztítani
Tudtok esetleg kipróbált, bevált típust javasolni?
Ezeket az összes kenyérpirító tudja, kivéve az elsőt, mert azt egyik sem.
Ha széles lenne a nyílás nem pirulna egyenletesen a kenyér két oldala.
Nekem valami ehhez a linken láthatóhoz hasonló noname őskövület van, de még mindig működik. Azért ezt választottam, mert egy kilós kenyérből vágott nagyméretű, vastag szelet is belefér, nem csak ezek a pirítani való kis kockakenyerek. És van morzsatálca is, persze.
Fél zsömlét úgy szoktam pirítani benne, hogy a félbevágott zsemlét előbb 2 vágódeszka között összenyomom egy kicsit. Ezek a mai modern felfújt zsemlék már olyan nagyok, hogy csak na, szóval kell egy kis préselés nekik :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!