Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kenyérpirítóba tehetek alufóliát?

Kenyérpirítóba tehetek alufóliát?

Figyelt kérdés
Munkahelyen van kenyérpirító, de a mikró elromlott. Félbehajtott tortillát hoztam, alufóliába. Arra gondoltam, betenném a pirítóba így megmelegedne de nem folyhat bele.
2022. okt. 13. 11:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
16%
Ha így tutira nem folyik bele, akkor beleteheted, de nem tudom, milyen lesz a végeredmény :D
2022. okt. 13. 12:20
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

NE!! az alumínium vezeti az áramot, életveszélyes!!!

Vegyél sütőpapírt, és abból hajtogass zacskót - azzal be tudod tenni a tortillát.

2022. okt. 13. 12:54
 3/11 anonim ***** válasza:
81%

lehet ilyesmit kapni, de szerintem extrém drága...

[link]

jobban jársz a sütőpapírral.

2022. okt. 13. 12:55
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi, sejtettem hogy baj lenne. Jó hogy megkérdeztem
2022. okt. 13. 12:56
 5/11 anonim ***** válasza:

Munkahelyen van-volt. Honnan venne sütőpapírt? Kiszaladt volna a boltba?

Nem, kenyérpirítóba alufóliát soha ne tegyél!

2022. okt. 13. 15:37
 6/11 anonim ***** válasza:

5: miért ne mehetett volna ki?

Nem mindenki a gyártósor mellett biorobot... :)

2022. okt. 13. 15:38
 7/11 anonim ***** válasza:
75%

#1 vagyok: miért baj az, hogy vezeti az áramot? Mi bajotok van nektek hogy tudatlanul félrevezetitek az embert?

A pirítós sütő nem árammal pirítja meg a kenyeret, hanem az áram felmelegíti a fűtőszálat, ami hőt termel, és ezáltal sül meg a kenyér. A fűtőszál, amíg épségben van, addig nem ráz, de ha az egyik fűtőszál sérült is lenne, az alufólia nem tud hozzáérni a sütőrács miatt. Szép is lenne, ha forrón belenyúlnál kézzel a pirítós sütőbe, és nem csak a kezed égne meg, de az áram is megrázna -.-

Nyilván célszerűbb bármilyen más módon megmelegíteni az ételt (akár a pirítós sütő tetején), de semmi baja nem lesz tőle senkinek.

2022. okt. 14. 10:27
 8/11 anonim ***** válasza:
88%

7: az alufólia hozzáérhet a fűtőszálhoz! Nem tudod kizárni a lehetőségét...

De ha Darwin-díjra pályázol, hát csak kísérletezgess. :)

2022. okt. 14. 10:38
 9/11 anonim ***** válasza:
47%
#8: igen, hozzáérhet a fűtőszálhoz, ami önmagában nem fog megrázni, mert (ahogy azt leírtam) a fűtőszál hőt bocsájt ki, nem áramot. Ez nem sokkoló, hanem pirítós sütő.
2022. okt. 17. 07:51
 10/11 anonim ***** válasza:
76%

9: szerintem azért lapozd át a fizikakönyvedet, ha még megvan...

:-D

Mégis, szerinted mi által keletkezik ott a hő? wifi-vel jut oda, vagymi? :-DDDD

Érdemes elolvasni a használati utasítást is. Mindegyikben le van írva, hogy mi tilos.. Pl. fém eszközzel belenyúlni. Pont ezért, mert áramütés veszélye.

2022. okt. 17. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!