Miért van a kenyérpirítókon 5-ös, vagy akár 6-os fokozat is?
Figyelt kérdés
Hátha valaki szenet akar előállítani? 😄2016. máj. 22. 17:35
1/6 anonim válasza:
Mert vannak magasabb nedvességtartalmú -nem búza- kenyerek is. Én a bajor rozskenyeret magas fokozaton pirítom, ahhoz pont jó.
2/6 anonim válasza:
A pirított kenyér színe, állaga is ízlés kérdése. A haloványtól a majdnem feketéig, a még puhától a kekszes állagig terjed.Azért van ennyi fokozat, hogy mindenki ízlése szerint készíthessen pirítóst.
3/6 anonim válasza:
Mindig hatoson csapatom, ha már nagyon füstöl, akkor kiugratom.
4/6 A kérdező kommentje:
Sokféle kenyeret pirítottam már,de a 2-es vagy a 3-as fokozat bőven elég volt. Nem gondoltam volna,hogy valaki még az elszenesedettet is szívesen megeszi 😳
2016. máj. 22. 20:21
5/6 anonim válasza:
Ahogy az elsö írta, ha (német tipusú) rozsos kenyeret pirítasz, az a legmagasabb fokozaton sem lesz szenes, hanem éppen csak megpirul egy kicsit.
6/6 aperitif válasza:
A toast-kenyeret 5-ös fokozaton pirítom (a második szeletet 4-4,5, mert azt már eleve meleg pirítóba teszem), ha én szelem, és vastagabb, akkor mehet 6-oson is. Azt szeretem, ha barna a pirítós, és ropogós. Ha a széle megpörkölődik, akkor késsel megkaparom, a többi finom. Ízlés dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!