A hüvelyesek főzővizébe nem teszünk sót. Miután megfőtt a hüvelyes, azután sózzuk az ételt. Ez a zöldborsóra is igaz?
Első és kérdező:
A főzési idő elején érdemes hozzáadni a fűszereket, kivéve a sót. Azt célszerű körülbelül a felénél hozzáadni, mert képes megkeményíteni.
Kár, hogy nem olvastam ezt 40 éve amióta főzök, mert most kiderült, hogy szarul csinálom!
Ráadásul én általában úgy készítem a babot-lencsét, hogy füstölt lébe szoktam feltenni, ami ugye eleve sós. Soha nem volt még ezzel gondom, mindig minden megfelelően megpuhult. A zöldborsó is, attól függően, hogy mennyire frisset sikerült vennem. Ez a fagyasztottnál is igaz, hogy mennyire frissen lett lefagyasztva.
Mondjuk a zöldborsónál inkább a főzési idő számít, ahogy a kukoricánál és a tojásnál is hogy minél tovább van főzve, annál keményebb lesz.
Ez rosszabb mint az ezo és a politika együtt. Ha értelmes választ írsz, biztosan húszan támadnak. De mindenki úgy főz, ahogy akar.
Én leírtam azt, amit az összes szakács tanul, amit az összes szakcikk, recept tartalmaz. Azaz a só megkeményítHETI. De ti tudjátok. Nekem mindegy, én továbbra sem sóval fogom kezdeni.
#2. Kedves #2. Hozzászóló!
Jaj, ez olyan égés nekem, ne haragudj, véletlenül pirosat nyomtam neked, bocsánatot kérek!
Amúgy az az "ironikus", hogy sokszor azokat sem pontozom le, akik nagyon gonoszak... Mert nem vagyok híve a lepontozásnak. Még egyszer bocs.
Saját tapasztalatom az, hogy függ attól, hogy só nélkül főzzük a babokat, de zöldborsót nem szoktam önmagában főzni, csak fehér rizzsel együtt - és akkor sem magamnak, mert nem szabad hüvelyeseket ennem.
Régebben, amikor még nem okozott gondot a hüvelyes, akkor főztem is, ettem is, abból az időszakból származik, hogy úgy tapasztaltam, hogy só nélkül hamarabb megfő a bab.
#4. Te írtad a #2. hozzászólást? Egyetértek veled.
#5. Megfő abban is.
Káposztára nem vonatkozik.
Ui: amikor fehér rizzsel együtt fő a zöldborsó, az nem szokott kemény lenni.
Mirelit zöldborsó volt.
Babból nem szoktam mirelitet főzni.
Mindenesetre, ha valakinek van kedve kipróbálni, hogy sótlan vízben mennyi idő alatt fő meg a bab, rajta.
Én szoktam bizonyos dolgokkal kísérletezni, főzés közben is. Összehasonlítok dolgokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!