Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Savanyúkáposztának mennyi...

Savanyúkáposztának mennyi ideig kell "érlelődnie"?

Figyelt kérdés
Miután besóztuk, fűszereztük ezzel-azzal, és betettük szorosan egy bármibe. Mennyi idő után lesz kész? Nem egészben hagyott káposzta fejről van szó, hanem a gyalult/reszelt verzió.
2023. máj. 1. 19:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mennyiségtől és hőmérséklettől függ.

Én 22-23 fokon tartom, és kb. 15 kg fér bele a hordómba. Így 3 hét múlva már ehető, de még ropogós.

Ekor átteszem hűvösebb helyiségbe (pince hőmérséklet), ahol még tovább érik, de sokkal lassabban.

Ha csak egy kis üveget csináltál, az hamarabb kész lesz. Az nekem kb. 2 hét.

Az elején még pezseg, "sziszeg", ha ez leállt, meg lehet kóstolni, és érezni fogod, hogy neked jó-e már. Nem mindenki ugyanolyan éretten szereti amúgy sem.

Szóval én a helyedben 2 hét után kóstolnék, és az alapján döntenék.

2023. máj. 1. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a szine megváltozik, akkortól jó.
2023. máj. 1. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2023. máj. 1. 21:03
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
2 hét jó középút szobahőmersékleten. Következő adagnál változtatsz, ha gondolod. Ezek a tejsavbacik a meleget szeretik. Egy joghurtnak pár óra kell 37-38 fokon. De sztem nem cél a rohanás.
2023. máj. 1. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!