Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Fagyasztott vagy befőttes...

Fagyasztott vagy befőttes hüvelyesekkel jobb főzni?

Figyelt kérdés
Mint borsó, paszuly, bab...
2023. ápr. 30. 20:16
 1/1 anonim ***** válasza:
86%

Elöször is nem befött - az gyümölcs lenne -, hanem konzerv.

Másrészt friss hüvelyesek - zöldborsó, zöldbab - van vagyasztva, szárazok nincsenek.

Ebböl adódik, hogy szárazbabot, vagy sárga/zöld felesborsót csak konzervben tudsz venni (mármint ha nem szárazon, szemesen akarod venni és úgy fözni meg), friss, zöld termékek vannak fagyasztva is, konzervben is.

Elvileg a fagyasztott annyiban jobb (már ahol van választási lehetöség), hogy az a frissen szedettnek megfelelö, a konzerv már fött, tehát a vitamintartalma idöközben csökken.

De a konzerv sem tartalmaz semmit vízen és són kivül, nem egészségtelenebb, mint a fagyasztott vagy a friss.

A fagyasztott hátránya, hogy kell hozzá fagyasztó, ami energiát igényel, a konzervet csak beteszed a polcra, nem kell vele foglalkozni.

2023. ápr. 30. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!