Fagyasztott vagy befőttes hüvelyesekkel jobb főzni?
Elöször is nem befött - az gyümölcs lenne -, hanem konzerv.
Másrészt friss hüvelyesek - zöldborsó, zöldbab - van vagyasztva, szárazok nincsenek.
Ebböl adódik, hogy szárazbabot, vagy sárga/zöld felesborsót csak konzervben tudsz venni (mármint ha nem szárazon, szemesen akarod venni és úgy fözni meg), friss, zöld termékek vannak fagyasztva is, konzervben is.
Elvileg a fagyasztott annyiban jobb (már ahol van választási lehetöség), hogy az a frissen szedettnek megfelelö, a konzerv már fött, tehát a vitamintartalma idöközben csökken.
De a konzerv sem tartalmaz semmit vízen és són kivül, nem egészségtelenebb, mint a fagyasztott vagy a friss.
A fagyasztott hátránya, hogy kell hozzá fagyasztó, ami energiát igényel, a konzervet csak beteszed a polcra, nem kell vele foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!