Miért jobb a pizzaszeletelő mint a kés? Eddig mindig késsel vágtam, és minden vágás tökéletesre sikerült. Persze lehet hogy nekem vannak átlagon felüli képességeim.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Mert azzal nehezebben ér hozzá a szakács keze a feltétekhez, nem barmolja el a tálat és gyorsabban megy a meló vele.
Én otthon egyszerűen konyhai ollóval vágom, mert így nem trancsírozom szét a feltéteket.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Mert a pizzaszeletelőt végigtolod rajta háromszor és kész.
Késsel meg huzigálod, és sokkal több ideig tart.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én is mindig késsel vágom, de ettől még tény, hogy pizzaszeletelővel jobb, és garantálom, hogy nincsenek jobb késeid, mint nekem! :D
(Egyébként se ezen múlik, a gurítós szeletelő se az élességéről híres, pont hogy az éle egy ék alakú, aránylag életlen profil)
Késsel nyilvánvalóan a "húzva" vágás szóba se jöhet, mert azzal abban a pillanatban szanaszét barmolod a feltétet.
Kizárólag úgy lehet elvágni, ha egyszerűen fentről lefelé nyomod.
Na most ha így csinálod, akkor feltapad a mártás és a sajt a kés felületére.
Ami még nem nagy baj, majd a követkető vágásnál lesz az. Mivel akkor ezt réteget visszaviszed a pizzára.
A másik, hogy ahhoz, hogy 1 mozdulattal, fentről lefelé tolva, egy "hintázó" mozdulattal kettévágj mondjuk egy 32 cm-es pizzát, ahhoz értelem szerűen minimum 32 cm-es pengehosszúságú kés kell!
Vagy csak a közepétől indulva, sugár alakban vágod a cikkeket?
Az úgy lassú, és nem lesznek egyenletesek a cikkek.
Vagy csak a kés elejével, 2 centinként vagdosod a pizzát?
Az úgy lehet szép, csak amíg te így felvágsz 1 pizzát, addig én gurítóssal felvágok 10-et.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
" azzal nehezebben ér hozzá a szakács keze a feltétekhez"
Szerintem e tekintetben pont egyformán érhet hozzá a keze, emellett ha egy szakács keze nem érhet hozzá munka közben bármihez, az számoljon le, mert alkalmatlan a szakmájára.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Megnyugtathatlak, nincsenek átlagon felüli képességeid attól, hogy fel tudsz vágni egy pizzát. Inkább csak a mentális egészséged állapotát kérdőjelezi meg, hogy ez benned egyáltalán felmerült.
A pizzakarika egy céleszköz, amivel gyorsabban, és szebben lehet felvágni egy pizzát, mint késsel. Azt soha senki nem állította, hogy késsel ne lehetne.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"Szerintem e tekintetben pont egyformán érhet hozzá a keze, emellett ha egy szakács keze nem érhet hozzá munka közben bármihez, az számoljon le, mert alkalmatlan a szakmájára"
Nem higéniailag, mert úgyis puszta kézzel dolgoznak, hanem esztétikailag szebb.
Késsel könnyebb lerángatni róla a pepperonit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!