Miért jobb a pizzaszeletelő mint a kés? Eddig mindig késsel vágtam, és minden vágás tökéletesre sikerült. Persze lehet hogy nekem vannak átlagon felüli képességeim.
Mert azzal nehezebben ér hozzá a szakács keze a feltétekhez, nem barmolja el a tálat és gyorsabban megy a meló vele.
Én otthon egyszerűen konyhai ollóval vágom, mert így nem trancsírozom szét a feltéteket.
Mert a pizzaszeletelőt végigtolod rajta háromszor és kész.
Késsel meg huzigálod, és sokkal több ideig tart.
Én is mindig késsel vágom, de ettől még tény, hogy pizzaszeletelővel jobb, és garantálom, hogy nincsenek jobb késeid, mint nekem! :D
(Egyébként se ezen múlik, a gurítós szeletelő se az élességéről híres, pont hogy az éle egy ék alakú, aránylag életlen profil)
Késsel nyilvánvalóan a "húzva" vágás szóba se jöhet, mert azzal abban a pillanatban szanaszét barmolod a feltétet.
Kizárólag úgy lehet elvágni, ha egyszerűen fentről lefelé nyomod.
Na most ha így csinálod, akkor feltapad a mártás és a sajt a kés felületére.
Ami még nem nagy baj, majd a követkető vágásnál lesz az. Mivel akkor ezt réteget visszaviszed a pizzára.
A másik, hogy ahhoz, hogy 1 mozdulattal, fentről lefelé tolva, egy "hintázó" mozdulattal kettévágj mondjuk egy 32 cm-es pizzát, ahhoz értelem szerűen minimum 32 cm-es pengehosszúságú kés kell!
Vagy csak a közepétől indulva, sugár alakban vágod a cikkeket?
Az úgy lassú, és nem lesznek egyenletesek a cikkek.
Vagy csak a kés elejével, 2 centinként vagdosod a pizzát?
Az úgy lehet szép, csak amíg te így felvágsz 1 pizzát, addig én gurítóssal felvágok 10-et.
" azzal nehezebben ér hozzá a szakács keze a feltétekhez"
Szerintem e tekintetben pont egyformán érhet hozzá a keze, emellett ha egy szakács keze nem érhet hozzá munka közben bármihez, az számoljon le, mert alkalmatlan a szakmájára.
Megnyugtathatlak, nincsenek átlagon felüli képességeid attól, hogy fel tudsz vágni egy pizzát. Inkább csak a mentális egészséged állapotát kérdőjelezi meg, hogy ez benned egyáltalán felmerült.
A pizzakarika egy céleszköz, amivel gyorsabban, és szebben lehet felvágni egy pizzát, mint késsel. Azt soha senki nem állította, hogy késsel ne lehetne.
"Szerintem e tekintetben pont egyformán érhet hozzá a keze, emellett ha egy szakács keze nem érhet hozzá munka közben bármihez, az számoljon le, mert alkalmatlan a szakmájára"
Nem higéniailag, mert úgyis puszta kézzel dolgoznak, hanem esztétikailag szebb.
Késsel könnyebb lerángatni róla a pepperonit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!