Milyen egyszer használatos papíron vághatok? Hol lehet olyat szerezni?
Vágódeszkán szoktam vágni, szeletelni az ételeket, de az a bajom, hogy gyakran csinálom és keveset, ezért mindig piszkos és nem győzöm állandóan lemosni, aztán pedig a piszkos deszkán nem tudok újból vágni.
Ezek miatt arra gondoltam, hogy nekem olyasvalami lenne a legpraktikusabb, amit rátehetnék a deszkára, steril tiszta papír lenne és azon vághatnék, aztán használat után eldobom. Így mindig könnyedén higiénikus körülmények között, tiszta felületen vághatnék, és nem kellene semmit tenni utána csak kidobni a papírt.
Szerintem már láttam ilyesmit valahol, csak nem tudom, mi a neve és hogy kereshetnék rá.
Vegyél sütőpapírt.
Deca kés át fogja vágni azt is...
Vagy vegyel még 2-3 deszkat. Filleres áru.
Ja gondoltam hogy többet veszek, mert kettő kevés, de az a baj, hogy utána úgy is le kell mindet mosni és az csak sok teendő. Mosogatógépbe sajnos nem ajánlott betenni, mert fa.
Van esetleg olyan, amit be lehet tenni? Az még egy nagyon jó megoldás lenne...
De a sütőpapír jól hangzik.
Nekem 3 darab van, az egyik pékárunak - azt nem szoktam minden alkalom után elmosni, max. leöblítem -, egy a zöldségeknek - azon elfér egymás után a répa, saláta, uborka, stb, és csak utána mosogatom -, és egy a húsoknak. Na azt sikálni szoktam, ha kell még gyorsan aznapra, de simán beteszem a mosogatógépbe is. Volt, ami deszka kettérepedt és volt, ami évekig bírta.
Szerintem is vegyél többet, max. 1-2 elreped a gépben, de kevesebbe kerül, és kevésbé környezetszennyező, mint a papír.
Hahó, környezetvédelem, mint olyan? Oké, nem ezen fog múlni a világ sorsa, de attól ez még nettó pazarlás és szemétgyártás.
Ami neked kell, az:
1. Két deszka. Egy a zöldségeknek, egy a húsoknak.
2. Egyszerre letudni a vágást, akár előre is. Mondjuk eleve nem értem, hogy lehet egy nap háromnál többször vagdalni, de ez már nem az én dolgom.
3. Kicsit vissza kell venni a tisztaságmániából. A húsos deszkát nyers hús után valóban el kell mosni kivétel nélkül, de minden más esetben elég naponta egyszer alaposnak lenni, a többi alkalommal pedig csak áttörölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!