Lakásban hol és hogyan tároljam a hagymát?
Figyelt kérdés
Hűtőben penészes lett, így most egy tálban van a hagyma az egyik szekrény alatt, de abban a szekrényben nagyon hagyma és fokhagymaszag van és szerintem már ki is jön, ami zavar. Zárt dobozban elállna?2023. febr. 26. 22:36
1/15 anonim válasza:
Én a konyha asztal alatt tárolom egy karton dobozban. Mindig csak 1-2 kg-t veszek. Jól bevált.
2/15 lencsefőzelék válasza:
Én meg a spájzban egy fonott kosárszerű edényben. Nekem 2-3 db is hetekig elég. Néha előfordul, hogy megromlik egy-egy (de az inkább csak több hónap után), azt kidobom.
3/15 anonim válasza:
En a konyhapulton tarolom. De nem is veszek nagy mennyiseget, csak par darabot, ami egy-ket het alatt elfogy.
4/15 anonim válasza:
Elmult nehany evben egy polcon a falon egy nyitott kosarkaban volt tarolva a hagyma es a fokhanyma is. 7-8 darab hagyma, 3-4 fokhagyma, altalaban 2 het-1 honap alatt cserelodnek.
5/15 anonim válasza:
Nekem van olyan szekrényem az előtérben ami belül egész hűvös mivel nekem az előtérbe alapból hűvösebb van és így a szekrény belseje sem melegszik át. Az egyik szekrényt kimondottan spájznak használom, ott tárolom a hagymákat, tojásokat, krumplit meg midnen ilyesmit. Eddig semmivel sem volt gond még nyáron sem vészesen melegszik át. Férjem a szekrényt úgy alakította át hogy alul van egy mély láda több rekesszel ott tárolom a hagymákat, krumplit stb... ha veszek 5-10 kilót az is elvan ott pár hétig.
7/15 anonim válasza:
Lakásban csak kis mennyiséget érdemes venni mert gyorsan romlásnak indul.Ilyenkor akár teraszra is kirakhatod.
8/15 anonim válasza:
Nem az a lényeg, hogy miben, hanem az, hogy hol tárolod. Én a konyha melletti "közlekedő" helységben 1-2 kg-ot tartok maximum, egy kis kosárban. Többet nem éri meg, mert a párától hajtásnak és rohadásnak indul. Van viszont egy külső, hűvös, nem túl páradús helységem, amolyan spájz jellegű. Ott viszont 30-40+kg hagyma is problémamentesen elvan akár 1 évig is, egy sima papírdobozban. Ez mondjuk saját vetésű hagyma, a bolti nem húzza ki ennyi ideig, mert vizesebb. Lakásban ha nem tudod hűvös, sötétebb és viszonylag alacsony páratartalmú helyre tenni, akkor csak kis mennyiséget vegyél egyszerre.
9/15 anonim válasza:
Én az erkélyen szoktam tárolni egy tető nélküli kisebb dobozban .
De én sem hozok haza 1-2 kg-nál többet és mielőtt elfogyna, akkor pótolom .
10/15 anonim válasza:
Kevés lehetőségem van, mert kicsi a lakás. Így aztán a mosogató aljában van egy-egy kisebb rekeszben a nagyjából 2 kg hagyma és a kb. 3 kg krumpli. Eléggé bevált, nem szokott megromlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!