Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Húslevest és alaplevet csak...

Húslevest és alaplevet csak azért kell gyöngyöztetve főzni, hogy ne legyen zavaros?

Figyelt kérdés
2023. febr. 19. 15:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Részben ez is egy ok, de másrészt a lassúbb főzéssel jobban kioldódnak az ízek és anyagok, így ízesebb és tartalmasabb lesz a leves.
2023. febr. 19. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak azért.

Ha az a cél hogy a lében legyenek a húsból a finom ízt adó cuccok akkor hideg vízben kell elkezdni főzni és minél lassabban. Így egy tartalmas levet kapsz végeredményül viszonylag íztelen hússal.

2023. febr. 19. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
89%
A fehérjék magasabb hőmérsékleten denaturálódnak (elvesztik eredeti szerkezetüket) ill. kicsapódnak, oldhatatlanná válnak. Ezért kell a jó húslevest lassan felmelegítve készíteni, a vízoldható fehérjéknek időt kell hagyni a kioldódásra, ami pl. a sok kollagént tartalmazó részek esetében fontos, utána a hosszabb idejű, csendes főzésnél történik meg egyes fehérjéknél az oldhatatlan (könnyen kiülepedő) formába történő átalakulás.
2023. febr. 19. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
0%

"A fehérjék magasabb hőmérsékleten denaturálódnak"

Egy levest nem tudsz 100 fok fölé melegíteni, míg leve van. Ha kis lángon gyöngyözteted, ha nagy lángon rotyogtatod, akkor sem...

2023. febr. 23. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!