Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bográcsozásnál fejenként...

Bográcsozásnál fejenként mennyi alapanyaggal kell számolni?

Figyelt kérdés
36 főre készítenénk sertés pörköltet combból. Ilyen mennyiségnél fejenként mennyi hússal, paradicsommal, paprikával, hagymával számoljunk? Fűszerekből, zsírból kb mennyi kell majd?

2023. febr. 8. 21:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekek vagy fizikai munkát végző felnőttek? Átlag adag 20 dkg nyers hús/felnőtt.
2023. febr. 8. 22:00
 2/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat, ez tényleg kimaradt, 18-19 éves tiniknek lesz, köztük 2 tanár.
2023. febr. 8. 22:05
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Lesz olyan, aki majd leírja, hogy fejenként legalább fél kg hússal kell számolni, úgyhogy a biztonság kedvéért vegyél 20 kg húst.

Valójában fejenként 20 dkg bőven elég.

2023. febr. 8. 22:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ mivel eszitek. Ha főzöl mellé krumplit vagy nokedlit, elég a 20 dkg, de ha csak kenyérrel és savanyúsággal, olyankor én 25 dkgt szoktam számolni.
2023. febr. 8. 22:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk otthon 4 főre a 1/2 kiló hús szűken elég egyszeri étkezésre, ha 1 kilóból főzöm, abból bőven marad. Szerintem átlagos étkezésre 6 főre elég 1 kg színhús. Tehát összesen 6 kg hús elég, de ha nem akarod kicentizni, akkor lehet 8 kg is. Kell még 2 kg vöröshagyma, 1/2 kg zsír, 1 kg paprika, 1/2 kg paradicsom, 10 dkg fűszerpaprika, só és bors. Köménymag, babérlevél, fokhagyma, fehérbor nem szükséges, de ízlés szerint használható, mindegyik plusz ízt ad a pörköltnek.
2023. febr. 8. 22:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

20-25dkg hùs

Ès ha jòlemlèkszem 3-4dcl viz

De a bogràcsosban az a jò minnèl több böl csinàlod

Ès minnèl több “alkatrèsz” legyen benne

Ne csak egy rèszèböl

A tömèny hùs mellè bàtran adj “ha talàlsz” farok,làbszàr,velôscsont

Sokkal finimabb lesz ès simàn kitudod szedni hogy esetleg aki …finnyàsabb..?az elkerülje

2023. febr. 8. 23:10
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Max. 30 deka hús fejenként, ha kenyérrel eszik, körettel 20 is elég.

Én minden kiló húshoz számolok 10 deka zsírt, 20 deka hagymát, egy paradicsomot, egy paprikát.

2023. febr. 9. 05:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!