Gluténmentes liszt olcsón? Hogyan?
diéta miatt kellene kerülnöm a glutént(candida diéta) de rettenetesen drágák a gluténmentes lisztek a boltokban, ezért egy olcsóbb alternatívát keresek.
Gondoltam arra, hogy zabpelyhet darálok össze, de azt írta az is tartalmazHAT glutént.
Szóval valami ötlet?
Köszönöm a segítséget.
Candida dieta nem glutenmentes dieta. Annyi van, hogy a feherlisztes dolgokat kell kerulni. A teljeskiorlesu liszt nem egy draga cucc. Zabpehely is mehet nyugodtan.
Meg amugyse nagyon latnam ertelmet kerulni a glutent, ha egyszer nem vagy erzekeny ra. Minek? Tobbet art, mint hasznal.
Egyebkent orvos ajanlotta ezt az etrendet?
Igen, a zab is tartalmaz (nem csak tartalmazHAT, hanem tartalmaz is) glutént, de NEM MINDENKI SZERVEZETE REAGÁL RÁ NEGATÍVAN!
A tévhit, hogy tartalmazhat abból adódik, hogy sok gluténbeteg szervezete nem reagál rá negatívan.
Ugyanúgy nem egyformán reagál a búza-, árpa-, rozs-, zablisztből készült ételekre. Én pl. nyugodtan megiszok egy este akár 2-3 korsó sört is (árpamalátát tartalmaz) anélkül, hogy bármi bajom lenne. Persze - ezt naponta, tartósan nem tehetném meg. Azt is hallottam, hogy valaki arra is érzékeny, ha a késsel, amivel a kenyerét szelte, előzőleg búzakenyeret szeltek.
Ami az árakat illeti: bizony, nem olcsó nekünk az élet! Én Budapesten a Vág utca 9.-ben vásárolok a TAC-tól (Táplálékallergia Centrum). Tudtommal ők a legolcsóbbak. Országszerte vannak üzletei. Kiszállítással is foglalkoznak.
FŐ, hogy a drogosok kapnak ingyen injekcióstűt, az alkoholisták ingyen mehetnek elvonókúrára (hadd ne soroljam tovább)!
#2 tudom, felháborodok én is minden alkalommal mikor meglátom, hogy a gluténmentes, laktózmentes hozzávalók, csokik, nasik stb mennyivel drágábbak.
És ezt az allergiások nem divatból csinálják, hanem mert nincs választásuk, szóval kötelezően meg kell ezt venniük, undorító, de tényleg.
A zabpehely nem feltétlenül szennyezett, csak a biztonság kedvéért írják rá, ill. van amelyik gluténmentes.
- A zabpehelyliszt 1000-1500 Ft között van
- A sima zabpehely is ledarálható lisztté aprítóban
- Nem muszáj lisztet enni, nem a legjobb alapanyag, alkalmanként érdemes csak használni
Tisztelettel megkérek minden "okost", aki a 2-es válaszomat lepontozta, hogy változtasson a véleményén, nehogy embereket félrevezessen és egészségükben károsítson.
Ha megteszik, köszönöm (kéretlenül) sok-sok gluténérzékeny nevében.
"A zabpehely nem feltétlenül szennyezett, csak a biztonság kedvéért írják rá, ill. van amelyik gluténmentes.
- A zabpehelyliszt 1000-1500 Ft között van"
Tudom.
"A sima zabpehely is ledarálható lisztté aprítóban"
Tudom, ezt írtam.
"- Nem muszáj lisztet enni, nem a legjobb alapanyag, alkalmanként érdemes csak használni"
És ez is a cél.
Köszönöm a haszontalan választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!