Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sehogy nem sikerül a sült...

Sehogy nem sikerül a sült krumplim mint az éttermekben akárhogy próbálkozom. Ti hogyan csináljátok?

Figyelt kérdés
2023. jan. 11. 12:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
Megsütöm olajban 😀
2023. jan. 11. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
87%

Milyen fajta krumplit használsz? Ez a leglényegesebb. Mert vannak főznivaló és sütnivaló krumplifajták, pl. a Mekinek van saját, nemesített krumplifajtája.


Aztán újkrumpliból sem lehet jó sült krumplit sütni.


A sültkrumpli sütés művészetét sok nemzet hiszi a sajátjának, pl. a belgák is megesküsznek, hogy ők találták fel ezt az ételt.

Amiben majdnem mind megegyezik, hogy előbb félig előfőzik/sütik a krumplit, aztán kihűtve újra készresütik.

2023. jan. 11. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
2023. jan. 11. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
85%

Általában éttermekben fagyasztott burgonyát használnak.Két lépésben kell megsütni,ellőször alacsony kb 140-150 Celsius fokon félkész,fehérre kell sütni.

Második lépésben 180fokon pirosra,ropogósra sütni.

Sózni csak tálalás előtt.

2023. jan. 11. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
92%
Igen a krumpli fajtája nagyon sokat számít. Én nem ragaszkodom az éttermihez, inkább keresem a fonnyadtabb krumplit, nekem az ízlik.
2023. jan. 11. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
6%
Azt szoktam csinálni, hogy elkezdem sütni és amikor már majdnem kész, akkor lapos fakanál élével szétnyomkodom egy kicsit.
2023. jan. 11. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
66%
Vágd fel a sütni való krumplit ahogy szoktad, főzd meg, utána hagyd kihűlni, lecsepegni és aztán süsd meg olajban. Így lesz jó ropogós. Macera, de úgyis egészségtelen, legalább kétszer meggondolja az ember, nekiáll-e 😅
2023. jan. 11. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
85%
Mindenki másképp csinálja,(LGT)? én krumpli vágó géppel összevágom, és hideg vízzel kimosom belőle a keményítőt. Szűrőben lerázom a vizet, és konyha ruhán megszárítom. Tiszta olajat melegítek, egy cikk próba krumplival ellenőrzöm az olaj hőfokát. Ha serceg, mehet a krumpli. Legyen hely, hogy jól lehessen mozgatni. Én szinte csak sárga krumplit használok sütésre.
2023. jan. 11. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi kicsit hagyjuk olvasni, forró olajban ropogósra sül, nem lesz zsíros, végén rendesen megsózom. Lesz olyan szintű, mint a mekis, ha nem jobb.
2023. jan. 18. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, hogy a sütés vége felé szétnyomkodós megoldást senki sem támogatja, pedig érdemes lenne kipróbálnotok. A szétnyomott résznél tök jó ropogós lesz. Nem péppé kell nyomkodni. Remélem lesz aki kipróbálja, mert jelenleg úgy gondolom, hogy csak mindenki próba nélkül lehúzta a választ. Sajnos jellemző a csoportra.
2023. jan. 19. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!