Az éttermekben vajon felszolgálnak sült vagy főtt ánusz lyukat?
3-mas, ez nem igaz, gondolom nem láttál még egy állatot sem feldolgozni.
Tudom, hogy troll kérdés, és ennek megfelelően a válasznak se kell értékesebbnek lenni, de ha már felhozódott játszunk el a gondolattal. :)
Az ánusz lyukat nem vágják ketté, mivel az állat feldolgozása a zsigereléssel kezdődik, magyarul kibelezik.
A beleknek meg a segglyuk a vége, úgyhogy azt pontosan hogy körbevágják, kivágják az állatból, így tudják eltávolítani a beleket.
A maradékot vágják ketté a kizsigerelt állatot.
Kedves kérdező, nem hiszem hogy létezik olyan étterem, vagy szakács, aki bevállalná az ezzel járó procedúrát, hogy beszerezzen és elkészítsen neked 1 adag segglyukat.
De ha elmész egy vágóhídra, némi kenőpénzért (mivel ott is meg vannak a szabályok, mit hova kell tenniük) biztos adnak neked egy fél teszkós szatyornyi segglyukat, szerintem még azt is külön kérheted, hogy hány centi végbél lógjon rajta, meg mennyi szar legyen benne.
Otthon meg szépen elkészíted magadnak. Azt nem mondom, hogy elárasztanak majd a netes receptek, valószínűleg improvizálnod kell majd valami jó technológiát, megfelelő ízesítéssel.
Mondjuk ha úgy hagyod szarosan, az már ad neki egy alap karakteres ízvilágot.
Olyan nincs, hogy "ánusz lyuk".
Kempingtábor, mi?
Na, eszembe jutott az ovis vicc. Elefántsegg konzervet árulnak az egyik boltban. Viszik, mint a cukrot. Az egyik vevő hazaviszi, kibontja, és üres a konzervdoboz. Viszi vissza felháborodva a boltba, az eladó belenéz, és közli:
– Sajnálom, uram, önnek pont a segge lyuka jutott.
Legközelebb az olasz vendéglőben kérj egy adag makaróni lyukat főzve, bolognai mártással :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!