Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kocsonyát kocsonyahús nélkül?

Kocsonyát kocsonyahús nélkül?

Figyelt kérdés
Szeretem a kocsonyát, de nem tudom megenni a körmöt, fület börkét. van valami praktika ezek nélkül készíteni? esetleg valami szín sertéshúsból, levescsontból? zselatint nem akarok bele tenni, sem más mesterséges sűrítőszert.

#kocsonya #kocsonyahús
2022. dec. 25. 09:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt a zselatin nem mesterséges, másrészt meg bőr nélkül nincs kocsonya. Szóval vagy zselatin, vagy kidobod/kutyának adod a bőrt.
2022. dec. 25. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Bőr nélkül pedig nem lesz kocsonya, az tartalmazza a zselatint, amitől majd megdermed.
2022. dec. 25. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor ne edd meg. Én sem eszem. Fűszereknél is van olyan, hogy csak az íz miatt lógatjuk bele, de nem esszük meg.
2022. dec. 25. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
Eszembe nem jutna megenni, szomszéd kutyája jól jár vele, beletenni viszont kell.
2022. dec. 25. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
67%
csirkelábból csináld, attól is kocsonya lesz
2022. dec. 25. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
46%

Hentesnél vegyed a malaclábat, miután kifizetted, vágasd le a körömvégeket, ami a szarban van. Fül nem kell, bőrkét egy darab nagyobbacska, azt utána kidobod, bőrös malachús is főhet benne, karaj szelet is, akkor tudsz csinálni színhúsos porciót.

Egyébként meg veszel marha zselatin port, az full természetes, és nem kell órákig főzni, tudsz kocsonyát csinálni pl. csirkemellből is. ;)

2022. dec. 25. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
77%

Mi a kocsonyát a hagyományostól eltérően úgy szoktuk csinálni, hogy szinte csak hús megy bele. Nem írja elő semmilyen törvény, hogy ilyenből kellene csinálni. A kocsonya akkor is kocsonya lesz, ha konkrétan csak sertés bőr kerül bele és ez mellett megy bele füstölt csülök, füstölt sonka, vagy valami sertés hús is. Esetleg répa, és mikor pakolod ki tányérokba akkor esetleg főt tojás. Én nagyon szeretem, de lényegében nálunk hússal van tele. Szóval nem kell bele semmi " körmöt, fület stbb" Elég ha szimpla bőr van benne és azt nem eszed meg csak amit szeretsz belőle.


Kocsonya pedig akkor is lesz belőle, ha a bőrt bele sem teszed a tányérokba csak a szín húsoka/szalonnát amit szeretsz is.

2022. dec. 25. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
22%
Meg a sok-sok fokhagyma kocsonyásítja még.
2022. dec. 25. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
85%

Készítsd el rendesen, bőrrel, körömmel, ahogy kell, de főzz bele pl. sovány sertéscombot is.

Utána kidobod, ami nem kell, és a sovány hússal a lét kirakod tálkákba, dermeszted, és olyan kocsonyád van, amit szeretsz.

2022. dec. 25. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
75%
kidobod ==> megkinálod a szomszédot
2022. dec. 25. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!