Kocsonyát kocsonyahús nélkül?
Hentesnél vegyed a malaclábat, miután kifizetted, vágasd le a körömvégeket, ami a szarban van. Fül nem kell, bőrkét egy darab nagyobbacska, azt utána kidobod, bőrös malachús is főhet benne, karaj szelet is, akkor tudsz csinálni színhúsos porciót.
Egyébként meg veszel marha zselatin port, az full természetes, és nem kell órákig főzni, tudsz kocsonyát csinálni pl. csirkemellből is. ;)
Mi a kocsonyát a hagyományostól eltérően úgy szoktuk csinálni, hogy szinte csak hús megy bele. Nem írja elő semmilyen törvény, hogy ilyenből kellene csinálni. A kocsonya akkor is kocsonya lesz, ha konkrétan csak sertés bőr kerül bele és ez mellett megy bele füstölt csülök, füstölt sonka, vagy valami sertés hús is. Esetleg répa, és mikor pakolod ki tányérokba akkor esetleg főt tojás. Én nagyon szeretem, de lényegében nálunk hússal van tele. Szóval nem kell bele semmi " körmöt, fület stbb" Elég ha szimpla bőr van benne és azt nem eszed meg csak amit szeretsz belőle.
Kocsonya pedig akkor is lesz belőle, ha a bőrt bele sem teszed a tányérokba csak a szín húsoka/szalonnát amit szeretsz is.
Készítsd el rendesen, bőrrel, körömmel, ahogy kell, de főzz bele pl. sovány sertéscombot is.
Utána kidobod, ami nem kell, és a sovány hússal a lét kirakod tálkákba, dermeszted, és olyan kocsonyád van, amit szeretsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!