Mitől lesz mocsáros, iszap íze a halászlének? A hal minősége miatt? Vagy a recept az oka? Nálatok mi a bevált recept?
A párom múlt évben szólt, hogy olyan saras íze van a karácsonyi halászlének.
Ma utánna jártam, nagyon minőségi ponytyot vettem, remélem ez finomabb lesz?
Mi okozza ezt az ízt? Mindig rendesen megmosom a halat, szóval azon kívül?
A víz, amiben volt a hal, attól lesz rossz íze.
Nem tudom, milyen a nagyon minőségi ponyty, de elöre soha nem tudhatod, hol tartották.
Ha netán megint belefutsz ilyenbe, próbáld ki, hogy egy gerezd fokhagymát fözöl bele, az valamennyire semlegesíti.
Az vagy, amit megeszel.
Mármint nem te, hanem ez a halra is igaz.
A tavi, tenyésztett pontyoknak ilyen fos íze van, én is beleszaladtam már ilyenbe.
Nem lehet kimosni belőle, mert benne van.
Remélem, hogy a minőséginek mondott az jó lesz, mert a magyarok mindig azzal példálóznak, hogy azért kerül a magyar ponty 3-szor (!!! nem kicsivel többe!!!) annyiba, mint a szlovák, mert hogy az milyen jó.
Hát, volt már szerencsé(tlensége)m iszap ízű drága magyar pontyhoz, szóval ... ez igazából zsákbamacska.
A ponty kiváló, hal ízű hal, a legkevésbé se mocsár ízű, ha jó helyről származik!
Halászlének a legjobb!
De ha szerinted (7-es) nem jó a ponty, igazán leírhatnád, hogy akkor szerinted miből jó!
Gyerekkoromban, amikor még nem figyeltek a környezetszennyezésre, a Kis-Dunából kifogott halaknak olaj ízük volt:)
A mellék íz érzése, nem a megfelelő helyről lett beszerezve a hal.
Most megfognak kövezni itt, de mivel már a vizek minősége nem megfelelő, s ugye ezekben a vizekben ázik a hal, télen ugye vermel, stb., én nem főzöm már bele a fejet, az úszókat!
Tavi hal eleve kizárt, főleg olyan, ami évközben horgásztó, év végén meg meghúzzák egy kis profitért.
Húsz évvel ezelőtt, vagy régebben, simán ittam folyóból, ha muszáj volt, ma már látva a sok környezet szennyezést, nem! S ezekben ázik a hal, az emberek pedig kifőzik lének.
El kell gondolkodni, sok minden jó volt régen, ami mára nem. Tej, gabona, stb.,...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!