Van itt iskola/ óvoda konyhán dolgozó ember? Hogy készül a menzás tejbedara? Mi a titka?
Figyelt kérdés
Aki tudja, kérem, írja már le a receptjét. :)2022. okt. 18. 16:50
1/11 anonim válasza:
Konyhásnéni vagyok iskolában évek óta. Hozzánk szállítják az ételt, nagy tároló hordókban, nem mi főzzük, mosogatás, az étel kiosztása a dolgunk.
2/11 anonim válasza:
Szerintem a titka az hogy irdatlan mennyiségben készül. Nekem legalábbis mindig ezt mondják a konyhás nénik, mikor viszem az ebédet az ovisoknak és megdicsérem hogy milyen finom.
3/11 anonim válasza:
Irdatlan mennyiségben? Most elképzeltem, ahogy egy üstben keverik a tejbegrízt.
4/11 anonim válasza:
Csomósan szereted, kérdező? :-D
5/11 anonim válasza:
Egyszer nekem valaki azt mondta, hogy az a titka, hogy csak a fele tej, a másik fele víz.
6/11 anonim válasza:
1 liter tejhez 6 ek darát rakok itthon. Ha munkában főzöm (kiszállításra dolgozom), akkor 10 deka dara, 5 dl víz, 5 dl tej. De 15 liternél még sose csináltam többet egyszerre, az elég egy egész ovodanak.
7/11 anonim válasza:
Ahány dl tej, annyi e.k.búzadara. A leglényegesebb a só!!! Egy csipet/fő, ugyanúgy mint a gyümölcslevesnél, az is csak úgy lesz "menzás" :)
8/11 anonim válasza:
7: én is ezt a receptet ismerem. Faék egyszerűségű. :)
9/11 anonim válasza:
Csatlakozom a 7-hez: mióta úgy főzöm, szuper, nem kell variálni, víz nincs benne egy csepp sem. (és mindenbe kell egy csipet só, mondták egy mesében)
10/11 anonim válasza:
S megszórva epres Bedeco-val! 😇
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!