Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mennyi idő alatt szárad meg a...

Mennyi idő alatt szárad meg a feta sajt és hogyan érdemes szárítani?

Figyelt kérdés

Egy étel elkészítéséhez akarom kicsit megszárítani. Előtte még golyócskákba akarom gyúrni.

Mennyi idő kell, míg a feta sajt kicsit megszárad vagy miként érdemes szárítani? Ha száraz a sajtgolyó, akkor utána meleg sós vízben akarom felpuhítani, s úgy használni alapanyagként az adott ételhez.



2022. dec. 16. 07:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ennek mi értelme, mit akarsz készíteni? Egyszer elvonod a vizet, utána meg feláztatod, még több vizet felvesz, mint volt benne, tönkreteszed az alapanyagot.
2022. dec. 16. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Így készül az ún. kurotob, egy tádzsik saláta. De ott egy saját, hazai sajtot használnak, ami nálunk nincs. A receptek szerint, amiket a neten láttam, ez a fajta sajt feta sajttal váltható ki.
2022. dec. 16. 08:11
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Totál értelmetlen kiszárítani, ha utána be akarod áztatni
2022. dec. 16. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
82%
Ok, hogy nekik van egy így készített sajtjuk, neked nem kell elkészíteni, hiszen kész sajtod van, csak fel kell használni.
2022. dec. 16. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
A hülye okoskodást mindig is utáltam, úgyhogy ha nincs jó tanácsotok hátra arc és séta.
2022. dec. 16. 08:34
 6/11 anonim ***** válasza:
83%
Linkeld a receptet.
2022. dec. 16. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Nem érdemes szárítani.
2022. dec. 16. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

5-os Elég meredek a stílusod!

Leírtad, hogy fetával váltható ki, akkor magyarul helyette ezt használhatod, senki sem okoskodott.

A mozzarellát is sós vízben áztatják, attól még neked nem kell kiszárítani, és újra megtenni, mert tudod, hogy így készül.

2022. dec. 16. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:

Az eredeti recept szerint meg kell szárítani a sajtot. [link] Ebben írják, hogy a qurut nevű tádzsik sajtot használják, ami egy sós sajt. A Hozzávalók felsorolásakor, ami a szöveg alján van, írja: 300 grams qurut You should order this online or substitute Feta - tehát vagy megrendelem vagy feta sajtot használok. De recept sajtgolyó gyúrásáról és szárításáról szól


Én nem filozofálok azon, hogy ennek mi értelme, bizonyára az ízvilág kialakítása végett van rá szükség. Ilyen alapon a zöldségeket sem kell lemosni, mert a levesben párolva úgyis megint "vizesek" lesznek.

2022. dec. 16. 09:23
 10/11 NTBS ***** válasza:
Tedd be aszalógépbe, ha van. Esetleg sütő, mikro. És figyeld.
2023. jan. 13. 06:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!