Fogselyem cérna helyett?
Te kőkorszaki zseni, te nyugodtan éleztesd a késeid és vágd a lapos csigáidat vele! ☺️
Másik válaszoló köszi, te legalább értesz a sütéshez 😘
Szívesen, bár hozzáteszem, hogy a késélezéshez azért ezerszer jobban értek, csak ez nem volt válasz a kérdésre. :)
(Acéllal egyébként fenntartani lehet egy vágóélt, nem pedig kialakítani, ezért se mennél vele semmire, ezt csak így zárójelesen..:))
"(Acéllal egyébként fenntartani lehet egy vágóélt, nem pedig kialakítani, ezért se mennél vele semmire, ezt csak így zárójelesen..:))"
Szerintem a kérdező nem is azt írta hogy KICSORBULT a kése.
13, qrvára muszáj kötekedni, mi? Tényleg, annyira van értelme az ilyen behányásoknak, a kérdező is milyen sokra megy vele ugye?
35 éve foglalkozom késekkel, mindjárt elkezdem neked levezetni, mire való egy fenőacél...
Ha egy kés kicsorbul, az nem rendeltetés szerűen van használva, hanem állat módjára!
Ha csak akkor kéne egy kést köszörülni, ha nem rendeltetés szerűen van használva, akkor millióból egyszer lenne rá szükség!
Tehát a te logikáddal, 1 millió késből 1-et kell egész élete során megköszörülni...
Inkább szorítkozz a kérdésekre, ha késélezés témában meg akarsz szólítani!
Kicsorbult... istenem.. Igaza volt Einsteinnek, a fénynél csak a sötétség terjed gyorsabban.
"Ha egy kés kicsorbul, az nem rendeltetés szerűen van használva, hanem állat módjára!"
Írtam olyat hogy ez nem így van, viszont ha egy kést normálisan használnak, akkor a fenőacél is nagyon sokáig elég lehet.
Na, nyugi, ne balhézzatok!
35 éve késsel foglalkozó emberke, ha már itt tartunk, milyen kést (márka) ajánlanál? Az se baj ha készletben van több fajta. ☺️ Leginkább alapvető itthoni konyhai használatra.
Sőt, nem hogy nem baj, ha több fajta, hanem az a normális, sok előnnyel jár.
Minden munkához olyan kell, amivel kényelmesen tudsz dolgozni, univerzális kés nem létezik. Legalább 2-3 féle jó, ha van.
Így a kopás is megoszlik, nem mindig 1-et gyilkolsz le.
otthonra, úgy, hogy élezésben nem vagy profi, hanyagolnám a kovácsolt acél késeket.
Sima hengerelt acélból kell valami közepes minőség.
Icel, Dick, Swibo, Victorinox, ilyesmi.
Icelből egy háztartásba elég a horeca sorozatból valami, Dick-ből konyhai használatra nekem a pro-dynamic sorozat jött be, kivéve a klasszik francia szeletelő szakácskésüket, az egy elb@szott darab.
A Fiskars-t is szokták még szeretni otthonra, végül is elmegy, elég vékony a pengéje, de finomabb munkákra jó.
Nekem egy flexi filézőm van Fiskarsból, az most neked pont jó lett volna.
Nagyon keskeny a pengéje, és vékony is, tehát nem tapad fel rá a cucc, és viszonylag lágy acélból van, könnyen borotva élesen lehet tartani.
19 vagyok, extrametal.hu -n meg a hentesekáruháza.hu-n nézz szét.
Előbbin van Icel, Viktorinox, Vüsthof-ból is létezik olcsóbb hengerelt acél...
Utóbbin vannak jó Dick kések, ...grip-ek húsokhoz, prodynamic konyhai használatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!