Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy ne legyek ilyen balf@sz...

Hogy ne legyek ilyen balf@sz a konyhában?

Figyelt kérdés

Hiába próbálkozom mindíg ízetlen ételeket főzök,akár rászánom az időt akár nem.Túl vagy alul fűszerezem,sütöm,odaég.

Nem beszélve h mindent kiöntök,elejtek.

Csak legalább finomat ennék.

Kevés ember főztje ízlik igazán.

A húsos ételek jobban mennek,de nem szeretem a húst annyira.

Recepteket elfelejtem.

2022. okt. 29. 11:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nézz főzősműsorokat YouTube-on, hátha megragad valami.
2022. okt. 29. 11:09
 2/15 A kérdező kommentje:

Nem is igazán szeretek főzni,de jót enni igen.

Lehet megkérek valakit h főzzön nekem,nem ingyen persze.

Azt lefagyasztom.

2022. okt. 29. 11:12
 3/15 anonim ***** válasza:
87%

"Nem is igazán szeretek főzni,de jót enni igen."

Mondjuk így tényleg nehéz.

2022. okt. 29. 11:15
 4/15 anonim ***** válasza:
95%

A jól főzés lényege a rutin, azaz a gyakorlat, amivel recepttől függetlenül kialakítod a saját ízlésvilágodat.

Légy nyugodt ezt senki nem az anyja hasában tanulja, hanem megszerzi az évek folyamán. Én híresen jól főzök, de felsorolni nem tudnám a sok szerencsétlenkedést, amiben a kezdetekkor részem volt.

Akkoriban még nem volt net, nem volt anyám, aki főzni tanított volna.

Megvettem az egész csirkét, elejét, hátulját levágtam és átnéztem rajta mint egy távcsövön. Amik fityegtek benne, azokat kiszedtem, ami nem fityegett, az bent maradt. Megtöltöttem valami vizes kenyérrel, megsütöttem, aztán félig nyersen megettük. A pörköltömben, lecsómban ropogott a félig nyers hagyma, a főzelékeim vagy levesek voltak, vagy megállt bennük a kanál a rántástól.

Aztán kialakult minden 1-2 év alatt.

Tényleg szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy nagyon jól főzök mindenki szerint. Évekig hívtak esküvőkre, rendezvényekre főzni, csak már nem megyek, mert fáraszt a nagy mennyiség.

Szóval ne add fel, mert "Ismétlés a tudás anyja!" és sajnos aki nem milliomos annak a jelen helyzetben nemigen marad más opció, mint a főzés, ha nem szendvicsen akar élni!

2022. okt. 29. 11:25
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorolni kell. Sajnos ez máshogy nem megy. Pár év alatt kóstolás nélkül, szemre fogsz tudni fűszerezni
2022. okt. 29. 11:36
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszi a bátorítást
2022. okt. 29. 11:45
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Minden alkalommal figyeld, és memorizáld, hogy mekkora adagot mennyivel fűszereztél. Legközelebb tudsz igazítani rajta ha túl sok volt vagy épp ízetlen. Vagy arányosan növelni vagy csökkenteni ha kisebb vagy nagyobb adagot főzöl.
2022. okt. 29. 11:59
 8/15 anonim ***** válasza:
90%

Gyakorlat és kóstolás.

Amikor már majdnem kész van az étel, kóstold meg, úgy ki tudod szűrni ha nem elég fűszeres vagy nagyon nyers még.

2022. okt. 29. 19:43
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Én 34/F vagyok és imádok főzni! Van mikor eltalálom de van mikor ízetlent sikerül akkor azt mondom utólag még lehet fűszerezni, de kivenni nem...Bármit megcsinálok ma pl csirkepaprikást csináltam. De akár egy gulyást akármit megcsinálok! Anyám régebben is mondta hogy attól már nem fél hogy éhen halok...Amúgy gyakorlat és nyugodtság! És szeretni kell valamilyen szinten csinálni...Mert mint bármilyen munkában aki nem is szereti csinálni az a munka olyan is lesz!
2022. okt. 30. 21:08
 10/15 A kérdező kommentje:

Igaz,

De ma volt egy sikerem,ma főztem egy sűrű levest,egész ehető lett.

:)

Szinte már főzelék hahahaha

2022. okt. 30. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!