Hogy ne legyek ilyen balf@sz a konyhában?
Hiába próbálkozom mindíg ízetlen ételeket főzök,akár rászánom az időt akár nem.Túl vagy alul fűszerezem,sütöm,odaég.
Nem beszélve h mindent kiöntök,elejtek.
Csak legalább finomat ennék.
Kevés ember főztje ízlik igazán.
A húsos ételek jobban mennek,de nem szeretem a húst annyira.
Recepteket elfelejtem.
Nem is igazán szeretek főzni,de jót enni igen.
Lehet megkérek valakit h főzzön nekem,nem ingyen persze.
Azt lefagyasztom.
"Nem is igazán szeretek főzni,de jót enni igen."
Mondjuk így tényleg nehéz.
A jól főzés lényege a rutin, azaz a gyakorlat, amivel recepttől függetlenül kialakítod a saját ízlésvilágodat.
Légy nyugodt ezt senki nem az anyja hasában tanulja, hanem megszerzi az évek folyamán. Én híresen jól főzök, de felsorolni nem tudnám a sok szerencsétlenkedést, amiben a kezdetekkor részem volt.
Akkoriban még nem volt net, nem volt anyám, aki főzni tanított volna.
Megvettem az egész csirkét, elejét, hátulját levágtam és átnéztem rajta mint egy távcsövön. Amik fityegtek benne, azokat kiszedtem, ami nem fityegett, az bent maradt. Megtöltöttem valami vizes kenyérrel, megsütöttem, aztán félig nyersen megettük. A pörköltömben, lecsómban ropogott a félig nyers hagyma, a főzelékeim vagy levesek voltak, vagy megállt bennük a kanál a rántástól.
Aztán kialakult minden 1-2 év alatt.
Tényleg szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy nagyon jól főzök mindenki szerint. Évekig hívtak esküvőkre, rendezvényekre főzni, csak már nem megyek, mert fáraszt a nagy mennyiség.
Szóval ne add fel, mert "Ismétlés a tudás anyja!" és sajnos aki nem milliomos annak a jelen helyzetben nemigen marad más opció, mint a főzés, ha nem szendvicsen akar élni!
Gyakorlat és kóstolás.
Amikor már majdnem kész van az étel, kóstold meg, úgy ki tudod szűrni ha nem elég fűszeres vagy nagyon nyers még.
Igaz,
De ma volt egy sikerem,ma főztem egy sűrű levest,egész ehető lett.
:)
Szinte már főzelék hahahaha
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!